Sursa foto: Aleph News

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a afirmat la România TV că partidul pe care l-a reprezentat mai bine de 30 de ani este ținut „prizonier într-o coaliție de guvernare”, mai mult,  că actuala conducere răspunde „comenzilor” venite de la Palatul Cotroceni.

„Este un Guvern constituit din trei formaţiuni, unul trage hăis, celălalt cea. E Guvern determinat practic numai de dorinţa unora de a deţinea puterea, a fi la putere. Au vrut să mă dea afară, au şi propus excluderea mea, dar decizia, extrem de dificilă, de a mă separa de Iohannis şi de conducerea PNL a fost luată în momentul în care s-a luat decizia de a face Guvern cu PSD”, a afirmat Orban, la România TV.

Mai mult, acesta consideră că „șeful” coaliției de guvernare este în fapt PSD, care „taie și spânzură”, subliniind că actuala conducere a liberalilor răspunde doar „comenzilor” venite de la palatul Cotroceni.

„Această conducere care este practic răspunde la toate comenzile primite de la Iohannis, fără discernământ, şi punând în practică lucruri care sunt împotriva interesului oamenilor care l-au votat, această conducere a făcut PNL prizonier într-o coaliţie de guvernare care nu va putea să pună în practică proiectele şi programele pentru care s-a angajat că le va pune în practică, într-o coaliţie de guvernare în care se vede că PSD taie şi spânzură, PSD face legea, PSD impune cele mai multe măsuri în timp ce mulţi dintre miniştri noşti, nu ai noştri, ai PNL, că nu mai sunt reprezentanţii mei”, a precizat fostul preşedinte PNL.

Mai mult, Orban și-a continuat atacul la adresa lui Klaus Iohannis, despre care spune că nu se va pensiona după 2024, când i se termină mandatul de președinte, subliniind că acesta a fost scopul întregii crize politice din urmă cu câteva luni. „Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Vrea să fie premier! Preşedinte PSD într-o alianţă cu PNL. Nu ştiu dacă este o înţelegere parafată, dar cel mai probabil ăsta este planul lui Iohannis, că altfel nu există niciun motiv să aduci PSD; să forţezi PNL să fie într-o alianţă contra naturii, o alianţă care practic pune nu numai PNL în contradicţie cu alegătorii care l-au votat, dar şi PSD cu alegătorii care l-au votat”, a mai precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban anunţă înfiinţarea noului său partid

Articolul precedentGrevă spontană la Căile Ferate
Articolul următorGrindeanu: „Trebuie să se aplice planurile de redresare”