Foto: Reporter Global
Foto: Reporter Global

Fostul lider al Partidului Național Liberal (PNL) este așteptat să anunțe noul partid pe care l-a înființat, au declarat surse politice pentru News.ro. Reamintim că după ședința în care liberalii au căzut de comun acord cu social-democrații de a intra la guvernare, Orban a spus că pentru el, „PNL a murit în pat cu PSD.”

Fostul premier a anunțat în acea perioadă că va înființa o nouă formațiune politică cu ideologie liberală și bazată pe valorile creștine. Pe 23 noiembrie, Ludovic Orban a venit personal, însoțit de 15 parlamentari, la sediul central al PNL și și-a depus demisia.

Orban vrea să-i reprezinte, în continuare, pe românii care au avut încredere în el

Fostul lider al PNL a susținut, după ce și-a depus demisia, că românii au nevoie de o nouă forță politică liberală care să îi reprezinte.

„Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine”, a spus Ludovic Orban în acea perioadă.

Cum a fost înlăturat Orban din fruntea partidului

Problemele pentru Orban au început să apară imediat după ce Florin Cîțu a fost ales președintele partidului, în 25 septembrie. Deciziile pe care noua conducere liberală le-a luat au fost aspru criticate de Orban. Ruperea coaliției cu USR și negocierile cu social-democrații au dus la ruptura definită dintre Orban și PNL, partid pe care l-a reprezentat timp de 30 de ani.

Iohannis și Florin Cîțu au fost cei mai atacați de Orban, el acuzându-i că au trădat valorile liberale și au bătut palma cu „ciuma roșie.”

Mai mult, demnitarul a precizat că alianța cu PSD este una „împotriva firii” subliniind importanța formării unui nou partid, după ce PNL se va prăbuși în sondaje.

„Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USL poate am fi reuşit să oprim acest ghiveci care e sfidarea”, a declarat Orban în perioada respectivă.

Prin noua formațiune politică, Orban e decis să-i reprezinte în mod „onest” pe românii care au crezut cu adevărat într-un proiect al României.

Ludovic Orban: „Minciunile PSD au picioare scurte”

Articolul precedentPeste 40 de tone de deşeuri aduse din Italia şi Ungaria au fost oprite la frontieră
Articolul următorNicolae Ciucă: „Nu garantez că intrăm în Schengen în 2022”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.