Foto: Poliția de Frontieră
foto cu caracter ilustrativ: sursa Poliția de Frontieră

Două autocamioane încărcate cu peste 40 de tone de deşeuri din plastic, textile şi cauciucuri au fost oprite la intrarea în ţară prin vămi din judeţele Arad şi Bihor.

Materialele au intrat în țară fără documentele prevăzute de legislaţie.

Autocamioanele veneau din Italia şi Ungaria.

Șoferul autocamionului de la Vărşand a declarat că transportă haine second-hand

Autocamioanele au fost întoarse de la punctele de trecere a graniţei Vărşand şi Borş I, după ce au fost verificate de către poliţiştii de frontieră şi comisarii de mediu din cele două judeţe, relatează Agerpres, citat de G4 Media.

Poliţia de Frontieră Arad a precizat că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deşeuri textile. De asemenea, şoferul nu a prezentat documentaţia completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri.

În total, vehiculul transporta 16.720 de kilograme de deşeuri”, se arată în comunicatul emis de către polițiștii de frontieră din Arad.

Autocamionul oprit la Borş transporta deşeuri constând în tone de plastic şi cauciucuri uzate. Acestea proveneau de la o societate comercială din Italia, iar destinația era o firmă din România

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deşeuri constând în plastic şi cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Articolul precedentDan Barna: „USR sesizează Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a CSM de a-l elimina din sistem pe Cristi Danileţ”
Articolul următorLudovic Orban anunţă înfiinţarea noului său partid
Jurnalist full-time / Pesimist part-time