Foto: Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele USR Dan Barna critică decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a-l exclude din sistem pe cunoscutul judecător Cristi Danileț. Mai mult, demnitarul a precizat că fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, lucrează deja la textul sesizării ce va fi trimis Comisiei Europene.

Barna susține că decizia CSM „ne aruncă direct în liniștea regimului Iliescu-Năstase.” „Știu că după acest an de crize şi dezamăgiri politice majore mulţi dintre cei care am fost în stradă la Colectiv şi la Ordonanţa 13 simţim o mare frustrare şi dezamăgire şi lehamite”, a mai scris pe Facebook.

Barna: „USR nu va accepta acest abuz”

Mai mult, fostul președinte USR a mărturisit că partidul său nu va accepta niciodată acest abuz „grosolan” și că cei care au ieșit în stradă pentru reforma justiției nu au făcut-o degeaba.

  „Ar însemna să ridicăm din umeri şi să ne înclinăm în faţa abuzului grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul că si-a tras ţara la cheie. NU, eu nu voi accepta asta, NU, USR nu va accepta asta”, a scris Barna.

Vicepreședintele USR a mai spus că Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la care va participa în decursul zilei de astăzi, 14 decembrie.  Mai mult, Barna e de părere că acest „război” împotriva justiției nu dă „semne că se apropie de final.” El e de părere că noua coaliție de guvernare ar trebui să găsească soluții cu privire la gestionarea pandemiei și administrarea economiei, nu pentru îngenuncherea justiției.

„O astfel de evoluţie nu numai că afectează imaginea ţării dar riscă, într-un final, să ducă şi la grave pierderi financiare. PSD, PNL şi UDMR trebuie să înţeleagă că au de învins o pandemie, au de administrat economia, au de găsit soluţii la nenumărate probleme. Nimeni nu a ieşit până acum câştigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiţiei şi nu Polonia este exemplul de urmat”, a conchis Dan Barna.

Reamintim că luni, 13 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a cunoscutului judecător Cristi Dănileț. Sancțiunea i-a fost aplicată pentru filmulețele publicate pe TikTok. Judecătorul clujean a declarat că va face recurs.

Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură pentru postările de pe Tik Tok

Articolul precedentVirgil Popescu: „Sunt convins că în prima parte a anului viitor primul gaz din Marea Neagră va fi scos”
Articolul următorPeste 40 de tone de deşeuri aduse din Italia şi Ungaria au fost oprite la frontieră
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.