Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Din data de 22 octombrie, societatea CET Grivița își va opri activitatea, lăsând mii de bucureșteni fără apă caldă și căldură.

Deși sezonul rece se apropie, societatea, care se află în administrarea Primăriei Sectorului 1, a anunțat că își va opri funcționarea.

Motivul acestei decizii este absența gazelor naturale, CET Grivița primind ieri, 20 octombrie, o notificare conform căreia furnizorul de gaze naturale a decis să oprească alimentarea cu gaz.

15.000 de apartamente din Sectorul 1 vor rămâne fără apă caldă și căldură

Din cauza stopării furnizării gazelor naturale, CET Grivița nu va mai furniza agent termic către 15.000 de apartamente din Sectorul 1” a avertizat consilierul local Cristian Tudose, în plenul Consiliului Local din Banu Manta.

În egală măsură, consilierul local a cerut ca proiectul de hotărâre privind majorarea capitalului social al CET Grivița să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, transmite publicația bucurestifm.ro.

Primăria Sectorului 1 a refuzat și continuă să refuze să aloce fonduri pentru CET Grivița

CET Grivița solicită, încă de la începutul lunii aprilie, de la Primăria Sectorului 1 suma de 40 de milioane de lei, în vreme ce, în bugetul local, există un excedent de 800 de milioane de lei”, a explicat Cristian Tudose.

Încă din luna ianuarie a acesui an, PSD Sector 1 i-a atras atenţia primarului Clotilde Armand că Societatea CET Griviţa este în pericol de a opri activitatea şi furnizarea de agent termic.

Partidul Social Democrat Sector 1 atrage atenţia primarului Clotilde Armand şi consilierilor locali USR, PMP şi PNL că CET Griviţa este în pericol de a opri activitatea şi deci furnizarea de agent termic către cetăţeni în plin sezon rece. Din cauza costurilor enorme cu gazele naturale şi pentru că primarul Clotilde Armand a refuzat pe tot parcursul anului 2021 să aloce sumele necesare investiţiilor şi capitalului de lucru, Sectorul 1 se află în pragul unui dezastru”, declara, la acel moment, preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole.

Articolul precedentPrimăria Sectorului 6 are bani de curent: Târgul de Crăciun va fi realizat de creatorul UNTOLD
Articolul următorUn grup de elevi a decis să transforme școala într-un mediu mai verde și mai prietenos cu natura
Jurnalist full-time / Pesimist part-time