Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Un bărbat a vrut să apuce steagul drapat peste sicriul Reginei.

Acesta plănuia să pătrundă în reședința regala, inclusiv în Palatul Buckingham.

Potrivit declarațiilor, bărbatul este ferm convins că Regina nu este moartă.

Bărbatul care a încercat să tragă de steagul depus pe sicriu a fost chemat în instanță, fiind acuzat de mai multe infracțiuni

Muhammad Khan, în vârstă de 28 de ani, este acuzat pentru două infracțiuni, în temeiul Legii pentru ordinea publică, transmite The Guardian.

Luke Staton, avocatul acuzării, a declarat că Khan a fost printre cei aproximativ 250.000 de oameni care au adus un ultim omagiu suveranei, în zilele de miercuri și luni.

Inculpatul ajunsese la Westminster Hall. Apoi a fost văzut de ofițerii care erau prezenți, în timp ce se apropia de sicriu. A mers în direcția catafalcului. Apoi s-a apucat cu ambele mâini de steagul regal drapat peste sicriu. Pârâtul și-a exprimat ideea că regina nu este moartă și că s-a apropiat de sicriu pentru că a vrut să verifice singur. A plănuit să scrie familiei regale și, dacă nu primește un răspuns, să meargă la Castelul Windsor, Palatul Buckingham și Balmoral pentru a încerca să vorbească cu Regina”, a transmis avocatul.

Khan a fost reținut rapid, arestat și intervievat de poliție. Pentru a primi cauțiunea, bărbatul trebuie să se interneze într-un spital de psihiatrie

Judecătorul de district, Michael Snow, a stabilit că bărbatul se confruntă cu afecțiuni psihice. Acesta a explicat că acuzatul este de părere că Regina nu este moartă, iar Regele Charles o ține ascunsă.

Judecătorul i-a acordat cauțiune cu condiția să se interneze într-un spital de psihiatrie, până la următorul proces.

Articolul precedentViorica Dăncilă, de Ziua Internațională a Păcii: ”Pacea este izvorul vieții și nu al morții”
Articolul următorSe amână inaugurarea podului peste Dunăre
Jurnalist full-time / Pesimist part-time