Charles
Charles. Sursa foto: stirileprotv.ro

Regele Charles al III-a transmis un mesaj celor care au așteptat ore întregi pentru a aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a. Noul rege al Marii Britanii a ținut le mulţumeasca tuturor celor care şi-au arătat susţinerea faţă de familia regală şi respectul față de regină, potrivit ziare.com.

În mesajul transmis, regele Charles al III-a a declarat că în ultimele zece zile, el şi soţia lui au fost profund impresionaţi de multele mesaje de condoleanţe şi susţinere primite din această ţară şi din întreaga lume

“La Londra, Edinburgh, Hillsborough şi Cardiff am fost impresionaţi peste măsură de toţi cei care au făcut eforturi că să vină şi să omagieze o viaţă în serviciul ţării a mamei mele dragi, regretata Regină.

Când ne pregătim să spunem adio, am vrut pur şi simplu să profit de oportunitate pentru a vă mulţumi vouă, nenumăraţii oameni care aţi reprezentat o susţinere şi o alinare pentru Familia mea şi pentru mine în aceste momente de durere”, a precizat regele Charles.

Regina Elizabeta a ii-a va fi înhumată luni, la ora locală 19.30 (21.30, ora României), într-o ceremonie privată, în Capela St George’s a Castelului Windsor. Peste 500 de demnitari din întreaga lume participă luni, la Westminster Abbey din Londra, la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de suveranitate a Regatului Unit. Sunt primele funeralii de stat organizate în Marea Britanie de la cele ale fostului premier Winston Churchill din 1965.  Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de prinţul Philip în cadrul unei ceremonii private la care vor participa membri ai familiei regale. Pe lespedea de marmură a mormântului ei vor fi gravate cuvintele: „Elizabeth II 1926-2022”.

Numărul școlilor care oferă masă caldă elevilor, majorat de către Ministerul Educației

Articolul precedentNumărul școlilor care oferă masă caldă elevilor, majorat de către Ministerul Educației
Articolul următorPremieră istorică în Arabia Saudită: O stațiune de lux va permite comercializarea băuturilor alcoolice