Arabia Saudita
Arabia Saudita. Sursa foto: hotnews.roi

Inițiativă istorică în Arabia Saudită, unde alcoolul este interzis. Astfel, ar urma să fie pus în practică megaproiectul Neom în cadru căruia ar urma să se servească vin, cocktailuri și șampanie într-o stațiune ce va fi deschisă anul viitor, potrivit .g4media.ro.

Proiectul mai prevede deschiderea,unui magazin de vânzare cu amănuntul de vinuri cu un „afișaj mural vertical impresionant”

Dacă vânzarea de alcool va fi permisă, acest lucru ar reprezenta o premieră în încercarea de transformare economică și culturală a țării de către prințul moștenitor Mohammed bin Salman. Acest lucru vizează atragerea turiștilor străini și încurajarea oamenilor de afaceri expatriați să trăiască și să lucreze in Arabia Saudită. Găzduind cele mai sfinte locuri ale islamului, Mecca și Medina, Arabia Saudită se prezintă un exemplu de moralitate musulmană,  permiterea alcoolului fiind considerată de mulți musulmani ca fiind interzisă de Coran. Expatriații au spus în sondaje că accesul la alcool ar fi important pentru calitatea vieții lor în Neom, motiv pentru care este dezvoltat un ansamblu denumit Neom, amplasat pe o insulă de la Marea Roșie numită Sindalah.

Complexul Neom ar urma să ofere un bar de vinuri premium, un cocktail bar separat și un bar pentru „șampanie și deserturi”, potrivit documentelor de planificare datate în ianuarie

Potrivit schițelor făcute la noul proiect, un barman toarnă cocktailuri în fața unor sticle de ceea ce par a fi mărci premium de vodcă, whisky și vin, în timp ce oaspeții stau în jurul unei sticle de șampanie și a unor prăjituri. Potriviit altor fotografii, unele femei în bikini și bărbați cu pieptul gol stau la soare pe iahturi și fac baie în piscine, fiind alte indicii ale proiectelor Neom. 

„Sindalah va fi noua destinație pentru super-iahturi și va atrage unele dintre cele mai bogate și influențe persoane din lume”, se arată în documentul de planificare. Persoanele apropiate de proiect au declarat că va fi servită băutură adevărată, deși cuvântul „alcool” nu este menționat în documentele de planificare.

Regele Charles al III-lea, mesaj pentru britanicii care și-au arătat omagiul față de regina Elisabeta a II-a

Articolul precedentRegele Charles al III-lea, mesaj pentru britanicii care și-au arătat omagiul față de regina Elisabeta a II-a
Articolul următorPoliția Rutieră va înlocui mașinile Dacia Logan cu BMW Seria 3