Sursă foto: Facebook/Viorica Dăncilă
Sursă foto: Facebook/Viorica Dăncilă

Ziua Internațională a Păcii este celebrată pe 21 septembrie.

Potrivit Adunării Generale a Națiunilor Unite, în această zi este interzisă violența și orice act de război în toate statele membre ONU.

Viorica Dăncilă a transmis astăzi, 21 septembrie, un mesaj care pune accentul pe faptul că pacea mondială este în atenția tuturor.

De asemenea, omenirea trebuie să prețuiască pacea, mai ales în contextul războiului de pe teritoriul Ucrainei.

Ziua Internațională a Păcii este marcată în întreaga lume sub auspiciile Națiunilor Unite

Fostul premier a precizat, într-un text publicat pe contul de Facebook, că sărbătorirea acestei zile reprezintă un demers public pentru a atrage atenția guvernelor lumii să renunțe la utilizarea armelor convenționale și neconvenționale în rezolvarea disputelor, precum și o invitație publică pentru asumarea angajamentului de coabitare în armonie la nivel național, regional, european și/sau mondial.

Pacea este izvorul vieții și nu al morții. Ea ne ajută să facem salturi în evoluție și să urmăm sensul creației. Când suntem PACE și în PACE funcționăm pe deplin ca ființe umane. Observând că în ultimul timp războaiele nu se câștig, ele nu sunt, până la urmă, în beneficiul nimănui, iar pierderile, fie doar și cele de imagine, aduc rău și dezechilibru, îmi unesc vocea cu cea a susținătorilor PĂCII pentru armonie, bună înțelegere și progres în lume”, a scris Viorica Dăncilă.

În anul 2022, tema Zilei Internaționale a Păcii este ”Stop rasismului. Să consolidăm pacea”

Alături de data de 21 septembrie, și pe 1 ianuarie este sărbătorită Ziua Mondială a Păcii.

Aceasta din urmă a fost inițiată de Papa Paul al VI-lea şi proclamată de Vatican în decembrie 1967.

Articolul precedentUn bărbat şi-a dat foc, în semn de protest împotriva funeraliilor naționale ale fostului premier japonez
Articolul următorUn bărbat a încercat să apuce steagul de pe sicriul Reginei, ferm convins că aceasta nu este moartă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time