Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a reacționat după vizita liderilor europeni la Kiev. Fostul președinte i-a atacat pe Macron, Scholz și Draghi într-un mesaj pe Twitter folosind o insultă rasistă.

„Europenii mâncători de broaște, lebăr și spaghete adoră să viziteze Kievul. Fără folos”, a scris Medvedev, informează Digi24.

Medvedev a mai spus că vizita celor trei lideri europeni nu va aduce pacea în Ucraina, din contră.

„Totul este bine. Cu toate acestea, (n.red. vizita) nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a mai scris Medvedev.

Emmanel Macron, Mario Draghi, Olaf Scholz și Klaus Iohannis au mers joi la Kiev. Președintele Franței a vizitat România și Republica Moldova înainte de a ajunge în capitala Ucrainei

Cei patru lideri europeni au vizitat, de asemenea, și Irpin, orașul din apropierea capitalei Ucrainei ce a fost distrus de atacurile constante ale rușilor.

Într-o postare pe pagina sa de Twitter, președintele României Klaus Iohannis a declarat că nu există cuvinte pentru a descrie ceea ce rușii au făcut în orașul Irpin.

„Nu există cuvinte să descrii tragedia inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi în Irpin. Fac un nou apel ferm ca toți rușii responsabili să fie trași la răspundere de justiția penală internațională, pe care România o susține pe deplin”, a scris Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi s-au întâlnit cu președintele Ucrainei. Cei cinci vor discuta despre sprijinul oferit Ucrainei pentru a putea face față atacurilor rusești, dar și despre modul în care țara va fi reclădită după ce războiul se va încheia, iar Rusia va fi înfrântă.

De asemenea, pe agenda discuțiilor este și candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană. Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că vizita celorlalți lideri europeni semnifică respectul pe care îl au față de eroismul ucrainenilor în fața Rusiei.

Citește și articolul: Neînțelegeri la nivel înalt. Iohannis vrea avioane militare de ultima generație, Dîncu optează pentru cele de mâna a doua

Articolul precedentFotografia lui Johnny Depp apare pe afișul rusesc cu ”eroii armatei sovietice” din Donbas
Articolul următorOfițer ucrainean: ”Sunt copii de 18 ani care luptă în război”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.