Sursa foto: Wikipedia/Podul peste Dunăre
Sursa foto: Wikipedia/Podul peste Dunăre

Inaugurarea podului peste Dunăre ar putea fi amânată pentru anul viitor.

Declarațiile au fost făcute de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Potrivit directorului, podul care va face legătura între zona Galați-Brăila şi malul tulcean ar fi trebuit inaugurat în luna decembrie a acestui an, a precizat publicația economedia.ro, citată de cotidianul gălățean Viața Liberă.

Șeful CNAIR a trimis un consilier personal care să vină cu noi informații în legătură cu inaugurarea

Antreprenorul, compania WeBuild, fostă Astaldi, a declarat că podul va fi utilizabil și că va fi dat în circulație. Din punctul meu de vedere, discutând cu inginerul și cu supervizorul lucrării, aceștia nu sunt la fel de optimiști. Am trimis un consilier personal acolo, pentru a evalua în mod corect posibilitatea de a deschide circulația la sfârșitul anului”, a transmis Cristian Pistol, potrivit economedia.ro

Podul care va face legătura între zona Galați-Brăila şi malul tulcean nu trebuie să rămână un ”pod muzeu”

Directorul general CNAIR a declarat că Astaldi a primit un certificat negativ și va mai primi încă unul. De asemenea, inclusiv premierul a afirmat că inaugurarea va întârzia.

Văzând lucrările, eu așa consider, că nu poate fi deschis. Dar, fără un raport al inginerului, nu e totuși o părere obiectivă. Trebuie să așteptăm evaluarea. Astaldi și-a asumat că la sfârșitul anului termină podul și o parte a drumurilor de legătură, astfel încât să nu rămână un pod muzeu”, a conclus directorul general CNAIR.

Reamintim că, în cursul lunii aprilie, Nicolae Ciucă a fost în vizită pe șantier.

Premierul a precizat că există garanții în ceea ce privește funcționalitatea podului rutier suspendat.

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi dat în circulație la sfârșitul acestui an”, anunța, la acel moment, Nicolae Ciucă.

Articolul precedentUn bărbat a încercat să apuce steagul de pe sicriul Reginei, ferm convins că aceasta nu este moartă
Articolul următor25.000 lei, „nota de plată” la un bistro din sectorul 2, unde comisarii ANPC au găsit gândaci și produse expirate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time