Sursa foto: Wikipedia/Podul peste Dunăre
Sursa foto: Wikipedia/Podul peste Dunăre

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi gata în cursul acestui an.

Este cea mai importantă construcție realizată în România, în ultimii ani.

Premierul Nicolae Ciucă a fost în vizită pe șantier și a precizat că există garanții în ceea ce privește funcționalitatea podului rutier suspendat.

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi dat în circulație la sfârșitul acestui an”, a anunțat premierul. Acesta se află, în acest moment, la Brăila, într-o vizită de lucru.

Nicolae Ciucă: ”Avem garanții, în acest moment, că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările astfel încât în luna decembrie, anul acesta, podul să poată fi dat în circulație”

Podul de la Brăila va avea trei deschideri: o deschidere principala (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.

În total, podul suspendat va măsura aproape 2 kilometri, iar pe lângă el se construiesc și alți 23 de kilometri de drum nou care să lege podul de infrastructura rutieră din zonă.

Realizarea podului propriu-zis este în prezent în grafic și ar urma să fie gata până la finalul anului

Podul peste Dunăre de la Brăila este un pod rutier suspendat, aflat în construcție între municipiul Brăila (județul Brăila) și satul Smârdan (județul Tulcea) din România.

Contractul pentru construirea podului a fost semnat la 15 ianuarie 2018, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ca beneficiar și asocierea Astaldi – IHI Infrastructure Systems ca antreprenor.

Articolul precedentConflict între palestinieni și forțele de ordine. Sute de persoane au fost rănite
Articolul următorSe anunță vremuri bune pentru români. Prețul gazului va scădea datorită legii offshore
Jurnalist full-time / Pesimist part-time