Barna sau Cioloș? Luptă strânsă pentru șefia USR PLUS. Irineu Darău pare să fi ieșit din schemă

Cu toate că Dan Barna este, în acest moment, pe primul loc, lucrurile se pot schimba, de vreme ce încă mai există multe voturi neexprimate, care ar putea răsturna clasamentul actual

USR, PLUS, USR-PLUS, Dacian Cioloș, Dan Barna, Guvern
Foto: Facebook

Eternele alegeri interne USR PLUS nu se află nici pe departe aproape de final. Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău concurează pentru șefia partidului. Trei tabere, aparent asemănătoare, care se bat în replici educate dar mult prea de lemn, și-n contre blânde, ce se vor a fi democratice și, pe alocuri, chiar reușesc a fi, dacă este să comparăm acesta situație cu cea a alegerilor interne din PNL.

Dan Barna are un ușor avantaj

Până în acest moment, copreședintele USR PLUS, Dan Barna, s-a dovedit a fi preferatul membrilor de partid. Putem să bănuim că, în cazul în care victoria va fi, până la urmă, a sa, acest lucru ar putea să se datoreze faptului că, de la bun început, USR a fost un partid mult mai numeros decât PLUS, astfel că membrii USR ar putea avea tendința firească de a vota pentru liderulul cu care au poposit în această alianță.

În acest moment, situația se prezintă în felul următor: Dan Barna a strâns mai bine de 15.000 de voturi din partea membrilor USR PLUS cu drept de vot, în timp ce Dacian Cioloș se situează pe locul doi, cu 11.500 de voturi. Irineu Darău nu a reușit să strângă prea multe voturi, astfel că bătălia se va da, în mod evident, între primii doi clasați. Pe aceștia încă îi despart 12.000 de voturi ce nu au fost, până acest moment, exprimate.

Membrii USR PLUS au timp să voteze până în data de 23 septembrie, ora 10:00.

Citește și: Cîțu, despre viitoarele spitale din România: „Ne ținem de cuvânt”

Articolul precedentTalibanii se plimbă cu hidrobiciclete în formă de lebădă, dar nu renunță la Bazooka
Articolul următorCîțu îi vrea izolați pe cei de la AUR din cauza campaniei anti-vacciniste
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.