Foto: Twitter, Jake Hanrahan
Foto: Twitter, Jake Hanrahan

Mai mulți luptători talibani, majoritatea înarmați cu Bazooka, au fost surprinși de aparatul de fotografiat al reporterului britanic Jake Hanrahan.

Luptători talibani, majoritatea înarmați, au văzuți în timp ce se plimbau cu hidrobicicletele pe un lac din Afganistan.

Imagine de ”Disneyland în Afganistan”: bărci colorate din care, paradoxal, nu lipsesc armele

Talibanii au fost fotografiați înarmați cu lansatoare de rachete și puști de asalt. Paradoxal și în totală antiteză cu armamentul, bărbații se plimbă în bărci cu pedale colorate, care imită lebede.

Locația unde au fost surprinse imaginile este Parcul Național Band-e Amir, situat în estul provinciei Bamiyan din Afganistan.

În postarea distribuită pe contul personal de Twitter, reporterul a precizat că fotografiile sunt reale, insistând asupra faptului că unul dintre luptătorii talibani pare să țintească cu Bazooka.

Jake Hanrahan: jurnalistul de război pedepsit, în repetate rânduri, cu închisoarea

Jake Hanrahan (născut la 23 ianuarie 1990) este un jurnalist britanic, podcaster și documentarist. Hanrahan face reportaje în legătură cu războiul și conflictele, concentrându-se pe forțele de poliție, pe paramilitari și asupra războiului de gherilă.

Hanrahan este cunoscut mai ales pentru munca sa referitoare la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Este vorba despre un grup militant kurd, din sud-estul Turciei. Reporterul a fost arestat în septembrie 2015 în Turcia alături de doi colegi jurnaliști.

Mai mult, Hanrahan a petrecut două săptămâni în mai multe închisori de maximă securitate din Turcia, inclusiv închisoarea Diyarbakır și închisoarea de tip Adana F. În final, a reușit să fie deportat înapoi în Marea Britanie.

Articolul precedentIncendiu la instalația de cocsare a rafinăriei Lukoil Ploiești
Articolul următorBarna sau Cioloș? Luptă strânsă pentru șefia USR PLUS. Irineu Darău pare să fi ieșit din schemă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time