Foto: RO-ALERT
Foto: RO-ALERT

Cetățenii din Brașov au primit un mesaj RO-ALERT care începea cu superbul și originalul avertisment ”Ursul, băăă!”.

Între eroare umană, o posibilă noapte nedormită sau un angajat cam lipsit de profesionalism, simplitatea din România rămâne la ordinea zilei.

Locuitorii municipiului Braşov au primit, practic, un mesaj de avertizare privind prezenţa unui urs pe o stradă din oraş. Nimic ieșit din comun, cu excepția interjecției și a explicațiilor din sfera zoologiei.

Neaoș, amuzant și foarte rural, mesajul a condus la o anchetă pentru ca vinovatul de serviciu să ofere explicația.

RO-ALERT a făcut exces de zel: ”Ursul, băăă!” a dus la o Anchetă la ISU Brașov

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului anunţă o ”anchetă internă pentru a verifica modul de transmitere al mesajului”, notează Știrile Pro Tv.

Ursul băăă! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, este mesajul primit de braşoveni din partea autorităţilor.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov, scopul mesajului a fost de a informa cetăţenii judeţului Brasov cu privire la prezența ursului pe strada Stejărisului.

Ceea ce s-a și întâmplat. Fără prea multe formalități, dar mesajul a ajuns unde trebuia. Românul de rând a citit mesajul cu ”băă”, a înțeles apelativul ”băă” și a evitat deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic.

A greși e omenește: persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adăugat cuvintele ”ursul băăă”

Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populaţia a înteles conţinutul și scopul preventiv al mesajului.”, a transmis, marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Cum a fost transmis? De ce e atât de personalizat? A fost înțeles mai ușor cu ”băă”-ul de rigoare? Întrebări fără răspuns. Concluzia: românii au talent când sunt panicați. Că așa au învățat de la clasa politică.

Articolul precedentCîțu îi vrea izolați pe cei de la AUR din cauza campaniei anti-vacciniste
Articolul următorTimiș, al treilea județ în scenariul roșu
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.