Timiș, al treilea județ în scenariul roșu

Valul patru se simte „din plin” și în România

Județul Timiș este al treilea care intră în scenariul roșu în mai puțin de o săptămână, după Ilfov și Satu Mare. Rata de infectare a ajuns la 3,09 la mie. Cea mai mare incidență se înregistrează în județul Ilfov – 3,39 la mie. Urmează Satu Mare, cu 3,33 la mie. Cu o rată de infectare de 2,91 la mie, și Capitala se apropie de scenariul roșu.

Potrivit raportării CNSU de marți, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de noi cazuri de infectare cu Covid, cele mai multe fiind confirmate în municipiul București (1.048), Timiș cu 481 de cazuri, Cluj cu 327 și Constanța cu 308 noi cazuri.

În scenariul galben se află județele Bistrița-Năsăud (2,76 cazuri la mia de locuitori), Cluj (2,55), Dolj (2,07), Maramureș (2,67) și București (2,91), în timp ce la nivel național, incidența pe ultimele 14 zile este de 2,06 cazuri la mia de locuitori.

În scenariul roșu, accesul la mai multe activități ar urma să se facă doar în baza certificatului verde.

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în județele/localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activtăți este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Cum în acest weekend PNL are Congresul pentru alegerea conducerii, eveniment la care sunt așteptate 5.000 de persoane, Raed Arafat le-a transmis celor de la PNL că participarea la Congres se poate face prin prezentarea certificatului verde, cel prin care se adeverește vaccinarea, testul negativ Covid sau trecerea prin boală, testul de anticorpi.

Cîțu îi vrea izolați pe cei de la AUR din cauza campaniei anti-vacciniste

Articolul precedentRO-ALERT, nu foarte profesionist, dar destul de panicat: ”Ursul, băăă!”
Articolul următorBerceanu, executat politic. „Am deranjat indubitabil pe mulți jucători în această industrie”