Sursa foto: www.ct100.ro
Sursa foto: www.ct100.ro

Discuții despre prețul pâinii, despre ce mănâncă premierul Cîțu, despre inflație, despre prețuri crescute și despre coșul de cumpărături.

Premierul a fost întrebat dacă știe cât costa o franzelă sau o sticlă de ulei, în contextul în care afirma anterior că salariile în România au crescut, chiar dacă a crescut și inflația.

Răspunsul a fost unul simplu: ”Nu mănânc pâine”.

Este sau nu România țara cu cele mai mici salarii sau franzele? Indiferent de ce alege să consume la masa de prânz, Florin Cîțu ar trebui să știe banalul răspuns, mai ales că se laudă cu un master în politică monetară. Este sau nu România țara cu cele mai arogante răspunsuri date de politicieni? Este sau nu România țara care se leagă de un răspuns evaziv, deși există multiple alte probleme nerezolvate, mai ales pe vreme de pandemie?

Românul nu mănâncă pâine. Dar nici cartea nu-l interesează. Dacă nu-l interesează cartea – nu va înțelege politica

Nu pot să spun, nu mănânc pâine. Dar cât costă o carte nu l-ar întreba nimeni.”, a precizat, cu ironie, Mihai Șora pe pagina de Facebook.

Ce este clar: România a ajuns țara bârfelor. Țara în care pâinea prostește, răspunsurile sunt zeflemitoare, intoleranța la gluten bate toleranța politică, iar românii filosofează despre produsele de panificație. Nu, nu-l ironizăm pe Mihai Șora. Ironizăm clasa politică și cancanul ieftin rumegat de români.

Cîțu a făcut închisoare. Cîțu a condus sub influență alcoolică. Cîțu a băut. Cîțu nu servește pâine. Și nici matematică.

Politicieni care se fac că lucrează și români care pretind că-s amuzați

Românul răspune la mișto cu alt mișto. Românul inteligent subliniază o evidență pe care mulți refuză să o vadă: nu mai citim, nu ne mai informăm, dar râdem de politicieni care șchiopătează în calcule matematice banale. Avem râsul ca ultimă soluție.

Poate că, dacă am citi mai mult, nu am râde de politicieni. Poate că, dacă ne-am informa mai bine, am ști că o caterincă neaoșă nu ne salvează. Poate că, dacă am alege să înțelegem că oamenii care ne conduc sunt inapți, am realiza că nu glumițele sunt soluția. Nu glumițele aduc schimbarea.

E drept, Cîțu nu știe și nici nu-l interesează prețul pâinii. Dar nici pe român nu-l mai interesează politica.

Sursa foto

Articolul precedentDeputatul PSD, Marius Budăi: ”Guvernul s-a împrumutat excesiv”
Articolul următorGuvernul a adoptat două OUG privind depozitarea și gestionarea deșeurilor
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.