Talibanii susțin că nu ar fi răpit pe nimeni, așa cum a vehiculat presa din lumea întreagă

„Noi îi interogăm pe unii dintre ei înainte de a ieşi din ţară", a spus un oficial taliban, întrebat despre presupusele răpiri

Foto: preluare Digi24

Conform ultimelor declarații susținute, talibanii nu ar fi răpit niciun străin, cu toate că presa din întreaga lume a vuit, zilele acestea, din pricina unor filmulețe apărute pe social media. Întrebați despre respectivele zvonuri, talibanii au spus că tot ce ar fi făcut a fost să îi interogheze pe străini, înainte de a părăsi Afganistanul. Declarațiile au fost făcute, mai exact, de un oficial al grupării, informează Reuters.

Talibanii, acuzați că ar continua răpirile și torturile. Reacția lor: „Noi îi interogăm pe unii dintre ei înainte de a ieşi din ţară”

Citește și: Joe Biden nu crede că talibanii vor putea să facă față presiunilor viitoare

Talibanii au câștigat puterea într-un timp extrem de scurt, cu toate că nimeni nu a putut prezice victoria acestora, de vreme ce se știa că sunt puțini și slab înarmați. Cu toate astea „miracolul” s-a produs, iar asupritorii au pus stăpânire pe Afganistan. Odată cu asta, țara a fost cuprinsă de panică, zeci de mii de cetățeni afgani cerând să fie luați la bordul aeronavelor militare americane, care se pregăteau să plece din țară. Reamintim că Statele Unite ale Americii și-a retras ajutorul, iar președintele Aganistanului a fugit din țară imediat după ce talibanii au cucerit capitala Kabul.

În Afganistan se află inclusiv cetățeni români. 15 dintre aceștia au fost repatriați în cursul zilei de astăzi. La sosirea aeronavei militare au fost prezenți ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Citește și: Talibanii nu s-au ținut de cuvânt: trei cetățeni afgani ar fi fost deja uciși

Articolul precedentPaul Stănescu îl amenință pe Cîțu cu o nouă moțiune de cenzură
Articolul următor„ Scooby Doo de Călărași”  făcea sex cu polițistele doar pentru că doreau să fie avansate. Dezvăluiri exclusive
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.