Joe Biden nu crede că talibanii vor putea să facă față presiunilor viitoare

Președintele american crede că singura soluție este aplicarea presiunilor economice și diplomatice asupra grupării talibane, fiind convins că aceștia nu ar putea să facă față nevoilor unei țări ca Afganistan

Sursă foto: Digi 24
Sursă foto: Digi 24

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, este de părere că talibanii trebuie să se hotărască dacă vor, sau nu, să fie recunoscuți de comunitatea internațională. Cu toate astea, președintele se menține sceptic cu privire la intențiile onorabile ale talibanilor. Reamintim că, în urmă cu două zile, purtătorul de cuvând al acestora declara că violențele se vor opri și că gruparea sa nu are nici cea mai mică intenție de a-i pedepsi pe cei care li s-au opus, în timpul luptei. Ieri aveam să aflăm că declarațiile purtătorului de cuvânt taliban au fost simple declarații politice, și nimic mai mult, de vreme ce o serie de contestatari ai noului regimului au fost împușcați pe loc.

Joe Biden: „Cred că ei trec printr-un fel de criză existenţială pe tema: vor să fie sau nu recunoscuţi de comunitatea internaţională drept un guvern legitim? Nu sunt sigur că este cazul”

Mai mult, Biden s-a întrebat dacă talibanii ar putea să guverneze o țară ca Afganistanul, luând în calcul nevoile oamenilor care sunt mari și extrem de greu de acoperit. „Le pasă dacă au ce să mănânce, dacă au un venit care să poată să susţină economia, dacă pot sau nu să ţină laolaltă societatea despre care, de fapt, spun că le pasă atât de mult”, a mai spus Joe Biden, într-un interviu acordat postului de televiziune americană ABC.

Este nevoie de presiuni economice, însă și diplomatice, este de părere, de asemenea, Joe Biden.

Citește și: Talibanii nu s-au ținut de cuvânt: trei cetățeni afgani ar fi fost deja uciși

Articolul precedentNăsui s-a ales cu plângere penală. ANEIR îl acuză de abuz în serviciu
Articolul următorOrban pune semnul egal între alegerile PNL și soarta României
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.