Năsui s-a ales cu plângere penală. ANEIR îl acuză de abuz în serviciu

Printre altele, ministrul Economiei este acuzat de abuz în serviciu, prin blocarea - odată cu instalarea sa în funcţie - a PPE (Programul de promovare a exporturilor)

Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) a făcut plângere penală împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Ministrul este acuzat că ar fi comis abuz în serviciu, în plus, că ar fi atentat la interesele economiei naţionale şi ale exportatorilor, dar şi că ar fi blocat Programul de Promovare a Exporturilor.

„După 8 luni de insistente demersuri la toate autorităţile publice pentru intrarea în legalitate a conducerii MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, n.r.), care a blocat – fără un temei legal – PPE 2021 (Programul de promovare a exporturilor), după eşuarea proiectului de OUG neprofesionist iniţiat de MEAT privind liberalizarea promovării exporturilor şi după ce la actuala rectificare bugetară MEAT nu a prevăzut nicio sumă pentru organizarea Pavilioanelor naţionale ale României la târgurile internaţionale, ieri am înaintat la Parchetul General – în numele organizaţiilor patronale şi profesionale din Consiliul de Export al României – Plângerea penală de mai jos”, a declarat ANEIR, într-un comunicat.

ANEIR a mai spus că, în numele membrilor sectorului privat al CEXP, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, este acuzat de următoarele fapte penale:

Claudiu Năsui, acuzat, de asemenea, și de tentativă de sabotare a bugetului de stat şi a ajutorului de minimis

  • Abuz în serviciu, prin blocarea – odată cu instalarea sa în funcţie – a PPE (Programul de promovare a exporturilor), încălcând prevederile OUG nr. 120/2002, şi prin refuzul de a bugeta PPE 2021, încălcând prevederile Legii 30/1999 si ale actualului Program de guvernare 2020-2024 aprobat de Parlamentul ţării;
  • Atentat la interesele economiei naţionale şi ale exportatorilor, prin inter-zicerea – fără niciun temei legal – a organizării Pavilioanelor naţionale ale României la târgurile internaţionale, unde exportatorii îşi prezintă ofertele de bunuri şi servicii (pentru încheierea de noi contracte de export), ceea ce a condus la creşterea defi-citului balanţelor comerciale şi de plăţi ale României şi pierderi semnificative pentru firme, încălcând prevederile HG nr. 296/2007. 3) Formarea unui grup infracţional organizat, alcătuit din Ministrul economiei şi Secretarii de Stat din subordinea sa, care au sabotat activitatea CEXP prin nepar-ticipare – cu toate că au fost convocaţi oficial – la niciuna din reuniunile CEXP de la data numirii lor până în prezent, încălcând prevederile HG nr. 486/2004.

Citește și: Claudiu Năsui se plânge că are un minister sărac și vorbește despre eliminarea „găurilor negre”

Articolul precedentCioloș refuză să accepte că AUR a depășit USR PLUS în sondaje
Articolul următorJoe Biden nu crede că talibanii vor putea să facă față presiunilor viitoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.