Sursa Foto: Facebook

Ministrul Economiei asigură că vrea să lase curățenie în urma sa, referindu-se în special la companiile de stat care se află sub tutela ministerului pe care îl conduce.

În ultimul timp a tot anunțat concedieri și tăieri de funcții din organigrame ca o soluție pentru stoparea unor cheltuieli inutile, aseară arătând că ceea ce are în grijă Ministerul Economiei sunt companii care mai mult au consumat decât au produs.

Din ce explică Claudiu Năsui, ministerul pe care îl conduce nici nu are foarte multe companii profitabile cum au, spre exemplu Ministerul Energiei sau Secretariatul General al Guvernului, iar situația s-a adâncit de la an la an, fără a exista o relansare a acestora.

În principiu, portofoliul din Ministerul Economiei este cu companiile sărace, companiile cu probleme ale statului român. Companiile bogate sunt cele care au trecut la Ministerul Energiei sau la Secretariatul General al Guvernului. Noi nu avem foarte multe companii listabile pentru că nu poţi să listezi orice companie”, a spus ministrul aseară la Antena 3, citat de Știri pe Surse.

Deși nu a punctat pe vreo soluție concretă pentru salvarea companiilor la care face referire, Năsui promite că nu va perpetua „găurile negre”.

Ăsta este primul scop: să le viabilizăm, să vedem ce putem viabiliza. Dar un lucru pe care nu-l vom face este: nu o să perpetuez toate găurile negre ale statului român. Noi avem companii în care s-au băgat zeci de milioane de lei din bani publici, banii contribuabililor (…) din banii lor s-au tot acoperit găurile acestea, şi mecanismul care era? Că era unul foarte simplu: companiile acestea făceau pierderi, spuneau e o companie, nu e pe buget de stat.

Problema este că pierderile acelea generau datorii, datorii în sensul de neplată la ANAF, mai ales la statul român. (…) Şi periodic venea tot Guvernul României şi spunea: gata, ştergem datoriile că va fi mai bine. Găurile negre nu mai trebuie tolerate, eu vreau să las acest minister curat”, a promis Claudiu Năsui.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 5 îi sprijină pe bucureștenii din blocul afectat de un incendiu puternic
Articolul următorDoar cu certificate Covid digitale de mâine, la ieșirea din țară