Foto: Profimedia Images / preluare Digi24

Perioada „de încercare” a trecut, astfel că de mâine, la trecerea frontierelor din ţările Uniunii Europene se poate prezenta doar certificatul digital ca unic document care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid-19 sau rezultatul negativ al unui test PCR.

Certificatul digital Covid a început a fi implementat în România luna trecută, documentul fiind eliberat tuturor persoanelor vaccinate, celor care au un test negativ RT-PCR în ultimele 72 de ore şi celor care s-au vindecat de Covid, de pe platforma certificat-covid.

Firește, se pune problema și cum se vor descurca cei care nu au acces la internet sau pur și simplu nu se descurcă prin „hățișul” tehnologiei, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, explicând că documentul se poate descărca cu ajutorul personalului de la Direcţia de Sănătate Publică, potrivit Antena 3. Important este și ca cei din Direcțiile de Sănătate Publică să fi fost informați asupra acestui lucru.

Revenind la certificatul digital Covid ca „un must”, Grupul de Comunicare Strategică a transmis ieri că „tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului national al României”.

Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul vaccinare-covid”, se arată în comunicatul oficial.

Articolul precedentClaudiu Năsui se plânge că are un minister sărac și vorbește despre eliminarea „găurilor negre”
Articolul următorVIDEO Intervenție fulger a primarului Piedone în timpul incendiului de la blocul de pe Calea Rahovei!