Cioloș refuză să accepte că AUR a depășit USR PLUS în sondaje

Un sondaj publicat zilele trecute îi plasa pe cei de la USR PLUS cu două procente în urma AUR, în ceea ce privește intenția de vot a românilor

Foto: Facebook

La fel ca mulți dintre politicienii USR PLUS, nici Dacian Cioloș nu vede „elefantul roz din cameră” și refuză să accepte adevărul. În urmă două zile, un sondaj îi plasa pe cei de la USR PLUS cu două procente în urma AUR. De atunci, o serie de lideri mai mici sau mai mari ai formațiunii au comentat sondajul, afirmând că sondajul ar fi una, realitatea, alta.

Dacian Cioloș crede că „una e să creşti sau să scazi în sondaje când eşti pe bară şi stai şi fluieri de pe margine despre cum merg lucrurile şi o faci şi populist şi alta e să fii la guvernare şi să îţi asumi decizii, unele dificile, altele mai dificil să ţi le asumi pentru că nu depinde doar de tine, ci depinde şi de ceilalţi”

Mai mult, policianul este de părere că, în momentul de față, ar fi prea devreme să se facă o astfel de apreciere. „Nu stăm bine, deci asta trebuie să o spun. USR PLUS nu stă bine, dacă ne uităm la cifrele acestea, la percepţia publică, în momentul de faţă, dar nici nu aveam cum să stăm bine, atâta vreme, după cum v-am spus, cât Guvernul nu a livrat mare parte din obiectivele pe care noi ni le-am asumat în campanie”, recunoaște, totuși, Cioloș.

Totuși, liderul USR PLUS pare conștient de faptul că singurul mod în care partidul ar putea să-și recapete procentele ar fi să-și respecte lista de promisiuni din campanie electorală. „Singurul lucru care ne-a împiedicat pe noi să găsim soluţii pentru SIIJ, să mergem înainte cu depolitizarea în administraţia publică, să avansăm cu pensiile speciale, sunt motive politice interne care nu ţin de blocaje de altă natură, care ne-ar împiedica să facem reforme. Eu cred că dacă noi facem reforme, partea aceea de electorat care ne-a trimis pe noi la guvernare va percepe lucrul acesta pozitiv”, a mai spus Dacian Cioloș.

Citește și: Ciolacu îl desconsideră pe Vîlceanu. „Nu este chiar din produsele high class ale PSD”

Articolul precedentŞacalii din deltă au ajuns motiv de dispută între autorităţi
Articolul următorNăsui s-a ales cu plângere penală. ANEIR îl acuză de abuz în serviciu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.