Orban pune semnul egal între alegerile PNL și soarta României

Ludovic Orban insistă că „PNL trebuie să rămână ce a fost din 1875”

Sursa: Facebook

Ludovic Orban, președintele PNL, a dat o declarație astăzi, imediat după ce și-a depus, în mod oficial, candidatura pentru șefia partidului – cu alte cuvinte, pentru continuare. Într-un discurs desprins, parcă, din manualele vechi, Orban a ținut să le comunice colegilor motivul pentru care acesta ar trebui să rămână în fruntea Partidului Național Liberal.

Ludovic Orban susține că „misiunea și vocația lor este să facă ce au promis pentru români”

Cu toate că nu spune exact în ce scop vor fi îndreptate eforturile acestuia, Ludovic Orban subliniază că va face tot ce este omenește posibil. „Pentru că pe 25 sept nu este doar un vot despre PNL, este un vot despre România, cum va guverna România. Noi trebuie să păstrăm tradiția PNL, unul național-liberal, unul care s-a născut din specificul românesc. PNL trebuie să rămână ce a fost din 1875, un partid care se apără pentru apărarea intereselor fundamentale ale României”, a mai spus Ludovic Orban.

În data de 25 septembrie 2021, liberalii din toată țara vor trebui să-și aleagă noul sau vechiul lider, în funcție de preferințe. În cursă au intrat Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu. De vreme ce actualul lider pare din ce în ce mai înghesuit într-un colț, Cîțu se află, în acest moment, „cocoțat pe cai mari”, beneficiind de susținerea unor nume mari din partid, precum Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Emil Boc, Alin Tișe și mulți-mulți alții.

De altfel, ambii participanți și-au folosit toate armele din dotare, replicile (unul contra celuilalt) fiind pe măsură. Recent, Florin Cîțu a primit inclusiv o „muștruluială” publică din partea șefului PNL, după ce presa a scos la iveală cele două dosare ce îl vizează pe acesta, din perioada când premierul locuia în Statele Unite ale Americii.

Citește și: Năsui s-a ales cu plânere penală. ANEIR îl acuză de abuz în serviciu

Articolul precedentJoe Biden nu crede că talibanii vor putea să facă față presiunilor viitoare
Articolul următorUn deputat PSD cere procurorului general „să facă lumină în cazul numirii și exercitării mandatului de Prim-ministru al României de către Florin Cîțu”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.