Florin Cițu (captură video)

Ivan Bogdan Gruia, deputat PSD de Bistrița-Năsăud la primul mandat, apelează la procurorul general, căruia îi cere să facă ceva investigații pentru a stabili cum a fost numit în funcție premierul Florin Cîțu, dat fiind trecutul său „infracțional”.

Nu doar procurorul general este „pus la treabă”, deputatul arătând pe Facebook că ar vrea să știe și de la președintele Klaus Iohannis cum rămâne cu referendumul pe care l-a susținut și pentru care au votat românii în 2019, în contextul acelorași probleme prin care a trecut premierul acum 21 de ani.

Cu toate acestea, ce scrie Gruia că ar vrea nu se prea potrivește cu referendumul, dat fiind că atunci au fost două întrebări mari și late, legate de interzicerea amnistiei și grațierii pentru corupți și interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției.

În vârstă de doar 30 de ani, actualul deputat ar trebui totuși să știe câte ceva despre comunicare și coerență în discurs, dat fiind că a fost, din 2012 și până în 2020, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Mai jos în CV se arată și ce l-a recomandat pentru a intra în CJ ca purtător de cuvânt: între octombrie 2007- iunie 2009 a fost crainic emisiuni radio. Una peste alta, Gruia a devenit expert în comunicare și relații publice în 2014, când a terminat un master, iar în prezent este „pupilul” lui Vasile Sebastian Dâncu, din octombrie 2016 lucrând la un doctorat în sociologie, unde acesta îi este profesor coordonator.

Românii au dreptul să știe adevărul!
I-am solicitat Procurorului General al României, Dnei. Gabriela Scutea, să facă lumină în cazul numirii și exercitării mandatului de Prim-ministru al României de către Florin Cîțu, condamnat penal de o instanță din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, am făcut apel și la Președintele României, Dl. Klaus Werner Iohannis, să susțină aplicarea legii și a principiilor statului de drept, asupra cărora a demarat un referendum național, validat de o majoritate covârșitoare a românilor. Vrem ca acele principii de drept sa fie respectate și aplicate în cazul fiecărui român. Indiferent că e un om de rând sau Prim-ministrul României.

Vrem să vedem dacă în România anului 2021, #SePoate ști dacă Prim-ministrul României e penal sau nu. Atât!
Românii merită să știe adevărul, iar legea trebuie să fie #lege pentru toți!
”, este apelul lui Gruia.

Articolul precedentOrban pune semnul egal între alegerile PNL și soarta României
Articolul următorRareș Bogdan a observat că la depunerea candidaturii lui Orban nu a fost prezent niciun „greu” din PNL