Talibanii nu s-au ținut de cuvânt: trei cetățeni afgani ar fi fost deja uciși

De amintit că, în cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvând al talibanilor anunța că aceștia nu se vor răzbuna pe nimeni, nici măcar pe cei care au luptat împotriva lor, promițând, de asemenea, că drepturile femeilor vor fi respectate, în ciuda zvonurile și a experienței din trecut

Talibanii par să fi trecut la fapte. Cu toate că au promis că nu vor exista violențe suplimentare, o nouă zi, o altă realitate. În cursul zilei de astăzi, în orașul Jalalabad din Afganistan au avut loc scene cumplite, când mai mulți cetățeni afgani care au înlocuit steagul taliban cu cel afgan au fost martorii unui măcel. Trei dintre aceștia ar fi pierit în bătaia puștilor talibane.

Protestatarii au fost observați fluturând steagul afgan – talibanii s-au răzbunat

Imediat după, talibanii au deschis focul asupra acestora, ucigând trei dintre ei, informează Reuters.

Citește și: Uniunea Europeană nu îi recunoaște pe talibani ca autoritate legitimă în Afganistan, însă cere un dialog cu aceștia

De amintit că, în cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvând al talibanilor anunța că aceștia nu se vor răzbuna pe nimeni, nici măcar pe cei care au luptat împotriva lor, promițând, de asemenea, că drepturile femeilor vor fi respectate, în ciuda zvonurile și a experienței din trecut.

Citește și: AUR, speriați că ministrul Educației ar putea să fie de acord cu educația sexuală

În cele mai mari orașe ale lumii au avut loc manifestații. Oamenii cereau celor mai mari guverne ale lumii să ia atitudine, astfel încât toți cei care vor să părăsească Afganistanul să o poată face în siguranță.

Articolul precedentAUR, speriați că ministrul Educației ar putea să fie de acord cu educația sexuală
Articolul următorSecretarul general al Institutului National de Statistică se mută la Curtea de Conturi
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.