AUR, speriați că ministrul Educației ar putea să fie de acord cu educația sexuală

Unde dai și unde crapă: AUR este de părere că „așa-zisa cercetare, care în final se va dovedi neconcludentă, pare să servească drept argument pentru implementarea ideologiei de gen în școli”, cu toate că nu s-a pus niciodată problema unei astfel de alăturări, educația sexuală având ca scop precis limitarea sarcinilor la minore, cât și sănătatea corporală a copiilor. Cu alte cuvinte, se elimină varianta ca un minor să aibă impresia, până la vârsta majoratului, că „l-a adus barza”

George Simion și Claudiu Târziu

Cei de la AUR se declară îngrijorați, bănuind că Ministerul Educației ar intenționa să pună, până la urmă, în aplicare orele de educație sexuală, cele mult tranșate și discutate, atât în mediul online, cât și în cel offline. Ba mai mult, ministrul Sorin Cîmpeanu este bănuit de partidul condus de George Simion și de Claudiu Târziu că ar „colabora” cu Maria Ștefania Manea, cea care ar fi dat de înțeles, în opinia acestora, că are aprobarea ministerului pentru demersurile sale.

Îngrijorarea AUR: „O asociere de ONG-uri anonime anunță o mare consultare națională, cu rezultat cunoscut încă din titlul proiectului”

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu a remarcat cum, printre organizatori nu apare vreo instituție a statului, însă în comunicatul de presă inițial ar fi citat un secretar de stat din Ministerul Educației, Maria Ștefania Manea, „care apără ideea, o justifică și lasă de înțeles că ministerul e partener. Mai mult, chestionarul indicat cu link în comunicat nu are nicio valoare din punct de vedere sociologic. Oricine poate completa acest chestionar de mai multe ori, iar corectitudinea răspunsurilor nu poate fi verificată. Este, pur și simplu, o risipă de bani”, a declarat acesta.

Nici George Simion nu s-a lăsat mai prejos, anunțând că are de gând să respingă orice tentativă de introducere a educației sexuale în școlile din România. Mai mult, acesta a adăugat că Ministerul Educației ar fi dator să explice dacă este, sau nu, implicat în acest proiect. „Așa-zisa cercetare, care în final se va dovedi neconcludentă, pare să servească drept argument pentru implementarea ideologiei de gen în școli în forma dorită de Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Nu suntem de acord cu așa ceva și nu vom accepta așa ceva. Parlamentul s-a pronunțat recent pe acest subiect, iar răspunsul a fost NU”’, a mai spus liderul AUR, George Simion.

Citește și: Vlad Voiculescu, după numirea lui Vîlceanu: „Golăneală”

Articolul precedentLike, share, report și delete. Falsitatea noastră, cea de toate filtrele
Articolul următorTalibanii nu s-au ținut de cuvânt: trei cetățeni afgani ar fi fost deja uciși
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.