George-Răzvan Profiroiu, până azi secretar general în cadrul Institutului Național de Statistică, pleacă din instituție, după ani buni de activitate.

Astăzi, în Monitorul Oficial a apărut o decizie care îl obligă pe Profiroiu să predea „lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile”. Aceasta pentru că s-a decis transferul acestuia la Curtea de Conturi.

Şef serviciu administrativ (2000-2001), apoi referent/ consilier (1998-2010) la Direcția Financiar Administrativă a Administrației Prezidențiale, Profiroiu a fost între octombrie 2010-iunie 2013 director la o societate din Capitală. Ulterior, a ajuns la INS ca șef serviciu, apoi consilier superior, după care secretar general, din august 2014. Au existat suișuri și coborâșuri, ca de exemplu în 2019, când a solicitat suspendarea raporturilor de serviciu, prin acordul părților, în perioada 1 august 2019 – 31 martie 2020. Ulterior, a revenit în instituție, tot pe bază de cerere, în luna mai 2020.

Potrivit propriei declarații de avere, cea din 2020, pentru că acesta nu a apucat în cele 8 luni ale anului 2021 să completeze vreun document, din funcția pe care o are câștigase în tot anul anterior (2019) un salariu total de 46.594 lei, plus 8.379 lei de la Autoritatea Electorală Permanentă – indemnizație europarlamentare/ referendum 2019, și 79 lei de la Agenția Națională a Funcționarillor Publici ca indemnizație membru într-o comisie de disciplină.

Din ce se arată în documentul publicat în MOf, mutarea lui George-Răzvan Profiroiu se face la solicitarea Curții de Conturi a României, formulată în iulie, dublată de acordul acestuia privind transferul în interesul serviciului, precum și aprobarea
președintelui Institutului Național de Statistică.

Articol unic. — (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul George-Răzvan Profiroiu se transferă, în interesul serviciului, din funcția publică corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici de secretar general al Institutului National de Statistică în funcția publică de execuție vacantă de consilier, clasa I, grad profesional superior la Biroul financiar și decontări — Direcția buget, financiar și contabilitate — Secretariatul general din cadrul Curții de Conturi a României”, se arată în decizia semnată de premierul Florin Cîțu.

Articolul precedentTalibanii nu s-au ținut de cuvânt: trei cetățeni afgani ar fi fost deja uciși
Articolul următorOrban le cere liberalilor să aleagă noul președinte PNL folosind discernământul