Pana de curent
Pana de curent. Sursa foto: gadget.ro

 Măsură fără precedent luată în calcul de către autorităţile din Elveţia, în contextul crizei energetice din Europa. Oficialii elvețieni vor cere populației să reducă consumul de energie electrică, pregătindu-se să întrerupă zilnic alimentarea cu energie electrică, timp de patru ore, în timpul iernii.

Cum vrea Elveția să economisească curentul electric

Elveția a pregătit un plan de urgență care a fost prezentat de către directorul Asociaţiei companiilor elveţiene de electricitate VSE, Michael Frank, în cadrul unei conferinţe de presă organizată împreună cu responsabili ai Oficiului Federal al Energiei, potrivit romaniatv.net. Aceștia au explicat că începând din luna august va demara o campanie de conștientizare a populației privind măsurile de economisire din proprie iniţiativă, luându-se în calcul reducerea consumului de electricitate, cum este iluminatul magazinelor sau al instituțiilor publice în timpul nopţii. Al treilea punct al planului de măsuri prevede impunerea, pentru aproape 30.000 de companii, a reducerii cu până la 30% a consumului de electricitate. Ultima măsură care va fi aplicată în Elveţia va fi oprirea alimentării cu energie electrică, a explicat Michael Frank.

„Riscul unei penurii de energie este real”, a transmis reprezentantul asociaţiei companiilor de electricitate

. Directorul Oficiului Federal al Energiei, Benot Revaz, a recunoscut existenţa „unui nivel de incertitudine fără precedent în Europa” privind aprovizionarea cu energie, nivelul preţurilor fiind puternic influențat de război. Elveţia poartă discuții privind furnizarea de gaze cu Germania şi Italia, operatorii din sectorul energetic luând măsuri pentru asigurarea rezervelor necesare pentru la iarnă. Aproape 47% din gazele pe care le consumă Elveţia sunt importate din Rusia, acestea fiind furnizate prin intermediul ţărilor vecine, cum ar fi Franţa şi Germania.  După Rusia, Norvegia este cel de al doilea mare furnizor de gaze al Elveţiei.

Afaceri în timp de război: Ucraina exportă energie electrică în România

Articolul precedentGuvernul a decis, într-un final, să prevină infecțiile nosocomiale. Raportarea cazurilor de bacterii intraspitalicești este incompletă
Articolul următorAsistentă medicală din Maramureș, trimisă în judecată în stare de arest, sub acuzația că falsifica buletinele toxicologice ale șoferilor prinși băuți