Cătălin Drulă (PressAlert)

Ministrul Transportului, Cătălin Drulă, a anunțat semnarea contractului pentru proiectarea și execuția drumului care face legătura dintre Centura Oradea și Autostrada A3, finanțarea fiind europeană.

„Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) și Autostrada A3 Transilvania, la Borș.

Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi. Va cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje și viaducte”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Prezentul contract valorează 545 de milioane de lei, prin finanțare europeană, cu 6 luni termen pentru proiectare, respectiv 24 de luni pentru execuție. „Am discutat cu antreprenorul austriac și am obținut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023. Legăturile centrelor urbane la rețeaua de autostrăzi sunt o prioritate pentru echipa noastră”, a mai spus ministrul Transporturilor.

La începutul lunii iunie a fost anunțată licitația pentru „autostrada” Craiova – Lugoj, iar în luna mai au fost aprobați indicatorii tehnici pentru A7, autostrada care va face legătura între București și Moldova.

Totodată, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. va scoate din fondul forestier 13,5337 ha de teren forestier, pentru „Drumul expres Craiova-Pitești și legăturile la drumurile existente”, tronsonul 3, aflat pe raza localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași-Măgura, Tătulești, Colonești și Bărăști din județul Olt, acesta fiind considerat obiectiv de interes național și utilitate publică.

Drulă a anunțat licitația pentru „autostrada” Craiova – Lugoj

Articolul precedentPercheziții pentru destructurarea unui grup infracțional de peste 300 de persoane
Articolul următorDrumul spre cabana Padina, prin Cheile Tătarului, rupt de viitură