Cătălin Drulă (Captură video)

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat o „promisiune îndeplinită” în privința legăturii dintre două regiuni istorice ale României, Oltenia și Banat. Concret, este vorba de „autostrada” Craiova – Lugoj, pentrua cărei proiectare a fost publicată licitația pe SICAP.

„Craiova – Lugoj: promisiune îndeplinită pentru Oltenia și Banat. Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi pe SICAP. Câteva date: lungime estimată: 250km; licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare; profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului; din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul «preliminary design» (proiect tehnic «preliminar»), astfel încât o licitație design & build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a transmis Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit presei locale, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere estimează că valoarea contractului este cuprinsă între 127,88 milioane de lei și 151,13 milioane de lei cu tot cu TVA, adică cel mult 30 de milioane de euro. „Autoritatea Contractantă estimează că va obține finanțarea necesară semnării contractului în trimestrul IV al anului 2021 (…) Termenele cu privire la plăți sunt justificate de complexitatea proiectului de infrastructură rutieră (proiecte de interes major), precum și de circuitul financiar al fondurilor care implică mai multe instituții ale statului”, se arată în documentația publicată pe SEAP, citată de Tion.

Primul tronson din A7, pe SEAP

Primul tronson din Autostrada A7, care leagă Moldova de București, a fost lansat la licitație, arată un anunț publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), relatează G4Media. Contractul presupune execuția lucrărilor pentru Autostrada Ploiești – Buzău, în lungime de 63,25 km, și are o valoare maximă de 5 miliarde lei.  Contractul este împărțit în trei loturi, respectiv: Lot 1 Dumbrava-Mizil, în lungime de 21 km – valoare maximă 1,95 miliarde lei; Lot 2 Mizil-Pietroasele, în lungime de 28,35 km – valoare maximă 1,74 miliarde lei; Lot 3 Pietroasele-Municipiul Buzău, în lungime de 13,90 km – valoare maximă 1,36 miliarde lei.

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru A7

Articolul precedentDe 1 iunie, primarul Piedone a fost alături de copiii instituționalizați
Articolul următorOMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinovac