Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru A7

Secțiunea Ploiești-Buzău va fi finanțată prin PNRR

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru autostrada A7, Ploiești-Buzău, penru care finanțarea se va face prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o conferință de presă. Acesta a menționat și faptul că licitația pentru construcție va fi lansată până la finalul lunii mai, urmând ca exproprierile pentru această zonă să fie făcut tot în această perioadă.

„Am aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici, adică investiția A7 Ploiești-Buzău. Este un moment mare pentru acest proiect, practic, este asumarea că acest proiect se va face, aprobarea investiție de către Guvernul României. Ce este absolut special la acest proiect, și vă spun ca om care urmăresc de 10 ani infrastructura, este că acest moment va fi urmat imediat de pași concreți, adică, fiind un proiect care a fost pregătit în ultimii doi ani la stadiul de detaliu, cu proiect tehnic, cu partea de exproprieri, de relocări de utilități, deja avem în curs exproprierile și vor fi lansate cât de curând, iar licitația pentru construcție, deci, pentru execuție va fi lansată până la sfârșitul lunii mai”, a precizat ministrul Transporturilor.

Autostrada de Centură a Capitalei, „undă verde” de la Curtea de Apel

Minsitrul Drulă a precizat în cadrul aceleiași conferințe și faptul că va putea fi semnat contractul pentru al doilea lot al Autostrăzii de Centură a Bucureștiului, după ce instanța a respins ultima contestație cu privire la constructorul ce câștigase licitația pentru această lucrare. „S-a respins ultima contestaţie, definitiv, la Curtea de Apel pentru lotul 2 din Autostrada de Centură a Bucureștiului. Autostrada A0, în partea de nord, lotul 2 este între DN 1, deci, zona Corbeanca, și DN 2, zona Colentina. Acest sector de autostradă a fost câștigat de o firmă românească care lucrează foarte bine și cu alte proiecte din țară, spre exemplu, pe Drumul Express Craiova-Pitești. Fusese respinsă deja contestația la prima etapă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, s-a respins și la Curtea de Apel, am primit această veste chiar acum 20 de minute. Ceea ce înseamnă că se poate semna acest contract, deci, este al doilea lot de pe zona de nord a Autostrăzii de Centură a Bucureștiului, A0, care va avea contract semnat. Lotul 4 este semnat cu aceeași firmă, în zona între Autostrada A2 și DN 3, în zona lacului Cernica”, a precizat Drulă.

Totodată, Drulă a menționat că pe fondurile venite prin PNRR urmează să fie contruite 320 de km pe A7, aproximativ 50 km la capetele autostrăzii A8 sectorul Târgu Mureș-Târgu Neamț, dar și 70 km din A3, între Cluj și Zalău.

Ciolacu vrea cu PNRR în Parlament. Cîțu nu mai zice nu

Articolul precedentCocoș, trimis în judecată pentru spălare de bani
Articolul următor14 polițiști ieșeni, acuzați că primeau mită porții de mâncare, trimiși în judecată alături de patronul restaurantului care le potolea foamea