17 percheziții au loc în București și alte cinci județe, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, de peste 300 de persoane, specializat în fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani, informează DIICOT, citat de G4Media.

Prejudiciul este uriaș, de 7 milioane de euro, iar printre companiile naționale păgubite se află Nuclear Electrica, Imprimeria Națională, Regia de Transport Timișoara, Regia Domeniului Public Cluj, dar și Casa Națională de Pensii Publice ori Compania Municipală de Consolidări București, potrivit Știri pe Surse.  

„În această dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu IGPF și IGPR efectuează 17 percheziții în București și alte 5 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârșirea de fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani. Membrii grupului infracțional induceau în eroare angajații unor autorități publice din România și din străinătate (în special Spania), instituții publice sau instituții de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plățile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora, iar după încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor «săgeți»”, au transmis reprezentanții DIICOT.

În cauză se fac cercetări și pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro.

Primăria Iași, vizată de procurorii DIICOT

Articolul precedentDiscuția pentru majorarea gigacaloriei la Ploiești a fost amânată
Articolul următorDrulă a anunțat semnarea contractului pentru încă un segment de drum