Sursă foto: Adevărul
Sursă foto: Adevărul

Potrivit barometrului publicat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) şi Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), 76% dintre români sunt îngrijorați de o eventuală criză economică, informează news.ro.

Inflația reprezintă un motiv de îngrijorare pentru 68%  dintre respondenți, urmată de război (64%), incendii și accidente (61%) și pandemie (57%).

De asemenea, conform barometrului, unu din doi români au fost afectați de evoluția inflației.

Barometrul UNSAR-IRES a fost realizat pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani

Alexandru Ciuncan, directorul general UNSAR, a declarat că acum este important pentru români să știe că există metode de economisire sigure.

„Asigurările pot reprezenta o soluţie eficientă de a conferi sustenabilitate întregului patrimoniu şi finanţelor unei familii”, a declarat Ciuncan.

Totodată, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research, 55% dintre români sunt îngrijorați de efectele negative ale emisiilor de carbon și 61% de volumul de materiale nereciclabile utilizate.

Reamintim că în 2021, emisiile globale de dioxid de carbon au atins un nivel record.

„Emisiile de carbon din domeniul energiei şi proceselor industriale au atins pragul de 36,3 miliarde de tone în 2021, după ce, în 2020, au fost înregistrate valori în uşoară scădere datorită pandemiei, de 34,2 miliarde de tone. Nivelul de îngrijorare şi de conştientizare asupra efectelor negative ale practicilor nonsustenabile din construcţii este ridicat”, se arată în studiul de caz.

Citește și articolul: Cetățenii austriaci vor primi sute de euro din partea Guvernului pentru a se proteja de impactul creșterii inflației

Articolul precedent Activitatea aeroporturilor, paralizată în Europa: Sute de zboruri anulate, bagaje blocate și pasageri nemulțumiți 
Articolul următorMai multe sectoare din Capitală rămân fără apă caldă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.