Pixabay

Guvernul austriac a anunțat un pachet de măsuri care să protejeze cetățenii de impactul creșterii inflației, informează spotmedia.ro.

Mai exact, companiile și gospodăriile vor primi pentru anul acesta și anul viitor 6 miliarde de euro, urmând ca până în 2026, guvernul să aloce ajutoare de 22 de miliarde de euro.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că prin măsurile adoptate de Executiv, oamenii vor putea face față momentelor dificile provocate de inflație, care a ajuns la 8%.

Cum vor fi distribuiți banii

Persoanele vulnerabile, șomerii și vârstnicii care primesc pensia minimă de la stat vor beneficia de 300 de euro în acest an. Mai mult, fiecare familie va primi câte un bonus de 180 de euro pentru fiecare copil, banii fiind adăugați alocațiilor plătite.

De asemenea, marea majoritate a banilor de la Guvern vor merge pe „bonusul pentru climă”, destinat pentru a reduce considerabil impactul unei noi taxe pe carbon ce urmează să fie introdusă din cauza majorării prețurilor la carburanți.

Fiecare persoană va primi 250 de euro în acest an, fiind suplimentat cu tot 250 de euro până la finalul lui 2022. Cetățenii din Austria vor primi 500 de euro, bani pentru inflația ridicată.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunțat că inflația anuală în țara noastră este așteptată să se situeze, în medie, la 12,5% anul acesta, iar în 2023 să scadă la 10%.

Cu toate acestea, în luna aprilie, inflația a atins un nivel record de 13,8%, iar în mai a ajuns la 14,5% în luna mai. Creșterea a fost de 0,7 puncte procentuale.

De asemenea, mărfurile nealimentare cu 17,8%, mărfurile alimentare cu 14,25%, iar serviciile cu 7,47%.

Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR, a declarat în urmă cu câteva zile că inflația va atinge un nou vârf și în 2023 deoarece expiră măsurile de plafonare a prețurilor gazelor și energiei.

Citește și articolul:Vremuri grele pentru români. Florin Cîțu, despre inflație: „Va fi și mai mare”

Articolul precedentUniunea Europeană versus Google, Facebook și Twitter
Articolul următorPentru a limita efectul încălzirii globale, Uniunea Europeană trebuie să reducă numărul de vaci
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.