Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră  din cadrul I.T.P.F. Oradea, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis intrarea în ţară a șase mijloace de transport încărcate cu peste 100.000 de kilograme de deșeuri, constând în textile, plastic, carton și haine  second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Potrivit Poliției, „în data de 18.06.2021 și 19.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș și Vărșand au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șase automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România”, se arată în comunicatul I.T.P.F. Oradea

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele patru vehicule erau transportate 100.950 de kilograme de deşeuri”, mai arată sursa citată.

În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

De altfel, în ultimele luni, la Constanța au fost oprite zeci de containere cu deșeuri ilegale, potrivit comisarului șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, în doar 24 de ore au fost oprite aproximativ 200 de tone de deșeuri.

Tanczos Barna: „Au înţelegeri cu firmele din străinătate care trimit deşeurile”

Articolul precedentZeci de mii de doze de vaccin AstraZeneca, aproape de expirare
Articolul următorDouă atacuri ale urșilor în numai 48 de ore