Începând din 1 iunie, în Germania se va putea cumpăra un bilet lunar de transport public național pentru această vară, acesta fiind disponibil prin intermediul DB Navigator.

Camera Superioară a Parlamentului german a aprobat planul de 2,5 miliarde de euro pentru ca germanii să poată călători cu transportul public local în toate orașele și peste toate granițele rețelei feroviare.

De asemenea, cu biletul lunar pot folosi toate autobuzele, tramvaiele, metrourile și alte mijloace de transport local, inclusiv trenurile regionale care circulă pe rute interurbane.

Soluția Parlamentului german pentru a reduce traficul din orașele mari

Jörg Sandvoß, directorul  companiei feroviare responsabile DB Regio, a declarat că biletul de doar 9 euro reprezintă o „oportunitate unică de a face mai mulți oameni să fie interesați de transportul public și de căile ferate prietenoase cu clima pe termen lung.”

Decizia Parlametului reduce masiv prețul biletului, care în mod normal costă lunar 86 de euro. Această măsură vine în contextul în care parlamentarii caută soluții pentru reducerea dependenței de importurile de energie și să stimuleze adoptarea formelor de transport curate.

Volker Wissing, ministrul Transporturilor german, a precizat în urmă cu câteva zile că reducerea prețurilor la mijloacele de transport în comun îi va convinge pe proprietarii de mașini să facă o schimbare.

Potrivit reprezentanților Parlamentului german, biletul trebuie achitat pentru toate cele trei luni în același timp din 1 iunie când vor începe vânzările.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură (API), Spania este campioană la capitolul șosele de mare viteză, cu 17 mii de kilometri, urmată de Germania, peste 13 mii și Franța, cu 11.600 de kilometri.

În România nu există un bilet național pentru transportul public, dar cu toate acestea, există mai multe reduceri pentru studenți și pensionari.

Citește și articolul: Apropiat al Clanului Corduneanu, arestat la domiciliu într-un dosar de trafic de influență

Articolul precedentPlanul lui Zelenski cu fondurile şi proprietăţile ruseşti confiscate
Articolul următorA început Maratonul Nisipului: ”Este singurul maraton care poate fi alergat în costum de baie”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.