Sursa foto: Facebook/Maratonul Nisipului
Sursa foto: Facebook/Maratonul Nisipului

A început cea de-a șaptea ediție a Maratonului Nisipului din Constanța, un eveniment care include patru curse: maraton, semimaraton, 10 kilometri şi 5 kilometri.

Ediția poartă numele de Restart și este singurul maraton care poate fi alergat într-un costum de baie.

Organizatorul competiţiei, Daniel Antonaru, a declarat că Maratonul Nisipului revine, după o pauză de doi ani, precizează G4 Media.

Organizatorul competiţiei Maratonul Nisipului: ”La această ediţie avem aproximativ 1.200 de participanţi la toate cursele”

Acesta a ținut să explice că ediţia a fost așteptată timp de doi ani de zile. Prin urmare, s-a dat startul, din nou, sportului de masă în Constanţa, iar orașul de la Marea Neagră a fost reînscris pe harta internaţională a maratoanelor.

Conform declarațiilor oferite, la această ediţie există aproximativ 1.200 de participanţi la toate cursele. Daniel Antonaru a precizat că startul s-a dat la ora 10 cu probele competitive maraton, semi-maraton, crosul de 10 kilometri şi cursa populară de 5 kilometri.

După, urmează cursa Family Run şi Campionii Şcolii, ambele destinate sportului şcolar.

Lumea a venit pentru mişcare, pentru plajă. Practic, deschidem sezonul de plajă la mare cu o alergare. Ne place să credem că este singurul maraton care poate fi alergat într-un costum de baie”, a afirmat Daniel Antonaru.

”Simţim briza mării, simţim aerosolul, suntem în natură, ne mişcăm, suntem plini de viaţă”

Poate că este puţin mai solicitant muscular pe nisip, în schimb protejează mai bine articulaţiile, ne dezvoltă echilibrul, generează o stare de bine, fiind aproape de mare, simţim briza mării, simţim aerosolul, suntem în natură, ne mişcăm, suntem plini de viaţă”, a povestit organizatorul evenimentului.

Daniel Antonaru a menţionat că cei mai mulţi participanţi s-au înscris la crosul de 10 kilometri

Cei mai mulţi oameni s-au înscris la crosul de 10 kilometri, sunt peste 300 de participanţi. Se pare că aceasta este distanţa agreată de majoritatea alergătorilor amatori. Nu sunt numai amatori, avem şi premii în bani pentru sportivii de performanţă. Fondul total de premiere depăşeşte 25.000 de lei”, a mai povestit organizatorul Maratonului Nisipului.

Conform sursei citate, manifestarea face parte din cadrul evenimentelor prilejuite de Zilele Constanţei, care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni.

Articolul precedentTraficul din orașe va deveni o amintire. Care este planul Parlamentului pentru această vară privind transportul public
Articolul următorProfesorii vor fi nevoiți să își înființeze PFA pentru a oferi meditații
Jurnalist full-time / Pesimist part-time