Foto: Ziarul de Iaşi

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a anunțat că nu vor exista, pentru moment, controale în rândul profesorilor care dau meditații elevilor, acesta sfătuindu-i să își înființeze un PFA pentru a intra în legalitate.

De asemenea, acesta a anunțat, potrivit Antena 3, că există un proiect informare pe tema profesorilor care acordă meditaţii elevilor.

„Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA”, a declarat Heiuș.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre modul în care unii profesori se îmbogățesc de pe urma meditațiilor

Totodată, șeful ANAF  anunțat că există proiecte-pilot pentru Brașov și Constanța.

„Am trimis scrisori pentru persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să îşi declare care sunt obligaţiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obţin venituri din acele saloane de înfrumuseţare. Aici este pilot Bucureştiul şi Ilfov. Să vedem care este efectul”, a mai spus Heiuș.

Și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că este „o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi.” Mai mult, oficialul a explicat faptul că meditațiile sunt un lucru obișnuit, unde părinții investesc în educația propriului copil.

„Dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicţie – al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» – şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la un post TV.

Citește și articolul: Ministrul Educației vrea sancțiuni pentru profesorii care fac meditații particulare cu proprii elevi

Articolul precedentA început Maratonul Nisipului: ”Este singurul maraton care poate fi alergat în costum de baie”
Articolul următorMuncitorii care au vopsit podul Otopeni au lăsat vopsea roșie și pe autoturismele parcate în zonă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.