Portul Constanța (CT 100)

Alertă de poluare în Portul Constanța, după ce o barjă încărcată cu 1.500 de tone cărbune din Rusia s-a scufundat. Comisarii Gărzii de Mediu au intrat în alertă din cauza riscului de poluare. Barja a fost încărcată cu aproape 1500 tone de cărbune, în dana 119 a portului Constanța. Nava a fost ulterior dusă la dana 99 pentru a se face parte din convoiul alcătuit din mai multe barje care urmau să plece spre Canalul Dunăre Marea Neagră. Barja a început să se scufunde chiar lângă cheu, sub privirile docherilor care au dat alarma. Deși muncitorii au încercat să scoată apa cu ajutorul pompelor, barja s-a scufundat.

Traficul naval nu a fost pericol

Deoarece incidentul s-a produs în imediata apropiere a danei, traficul naval nu a fost pus în pericol, au comunicat autoritățile portului Constanța. Momentan, sunt luate în calcul două ipoteze privitoare la producerea incidentului. Astfel, ori  încărcarea  mărfii a fost defectuoasă, ori a apărut o fisură care a făcut ca barja să ia apă și apoi să se scufunde.

Barja era din Germania și avea proprietar sârb. Cele 1.500 de tone de cărbune au fost aduse din Rusia și urmau să fie transportate  în Serbia. Muncitorii au montat un limitator pentru ca marfa să nu ajungă în mare. Deoarece deasupra apei au apărut urme de ulei, a fost sesizată Garda de Mediu. Autoritatea Navală Română a luat legătura cu armatorul pentru a scoate cărbunele și pentru a aduce barja pe linia de plutire.

Bulgaria va trece la euro de la 1 ianuarie 2024

Articolul precedentAjutoare sociale sau locuri de muncă subvenționate pentru românii care se întorc din străinătate
Articolul următorMinistrul Apărării: ”Au fost depuse 1400 de dosare pentru posturile de rezervişti voluntari”