„Editorialistul” Ciolacu, atac la adresa premierului Cîțu

„Granița dintre hipsterie și isterie devine tot mai greu de sesizat”

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), despre care a discutat cu premierul Cîțu, joi, într-o întâlnire la Palatul Victoria. Într-un editorial semnat la digi24.ro, Ciolacu a spus că după întâlnire a fost încercat de indignare, stupefacție și silă, aceasta din urmă, „într-o proporție mult mai mare”. Aceleași trăiri le-au simțit și experții PSD (n.r. a fost prezent Sorin Grindeanu), ce au participat la eveniment, dar și reprezentanții sindicatelor și IMM-urilor, Dumitru Costin și Florin Jianu.

Mai mult, Ciolacu îl consideră pe premierul Cîțu nu doar incoerent și total lipsit de conținutul PNRR, ci și  „total lipsit de autoritate în fața ministrului Ghinea și a liderilor USR-Plus și UDMR. E greu să vezi cum șefului Executivului nu are nicio viziune, nicio idee proprie despre cum ar trebui să îmbunătățească nivelul de trai al oamenilor pe care îi conduce, cum recită șters niște texte sterile. Omul este strivit zi de zi de menghina nemiloasă a dead-line-lui pentru PNRR, iar frustrarea sa țâșnește prin toți porii: a fost refuzat deja de două de Comisia Europeană, iar miniștrii săi au ajuns subiecte de bancuri prin birourile de la Bruxelles!”, a scris Ciolacu în editorial.

Nu „bătaia mediatică” este importantă

Acesta amai precizat că nu a vrut să intre în jocul politic al provocării, pe care premierul l-a inițiat, în opinia sa, nu „bătălia mediatică” este cea care contează, ci doar ca „România să se dezvolte cu spreijinul banilor europeni”, iar nivelul de trai al populației să crească.

„În mod real, nu doar în postările fantastice ale premierului, din care singurul lucru care reiese clar, pentru orice om normal, e că șeful guvernului trăiește într-o lume egocentrică și plină de grandomanie, unde granița dintre hipsterie și isterie devine tot mai greu de sesizat”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Totodată a reamintit că PSD are datoria, „fiind cel mai mare partid din România, să ofere soluții” astfel încât toți românii să beneficieze de bani europeni.

Ieri, la ieșirea de la Palatul Victoria, Marcel Ciolacu anunțase faptul că a mers la întâlnire pentru a-l ajuta „pe domnul Cîțu să iasă din impas pentru că deja au trimis două planuri pe care Comisia le-a respins”.

Ciolacu vrea să îl scoată pe Cîțu din impasul PNRR-ului

Articolul precedent14 magistrați români vor să prindă postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene
Articolul următorPiedone, dezbatere publică cu cetățenii, în zona Sălaj