Ciolacu vrea să îl scoată pe Cîțu din impasul PNRR-ului

Planul Național pentru Redresare și Reziliență urmează să fie depus la finalul acestei luni

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu a obținut o promisiune din partea premierului Cîțu, după întâlnirea pe care acesta a avut-o cu o delegație a PSD, din care au făcut parte Sorin Grindeanu, Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, și Florin Jianu, președintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, că va primi proiectul acestui program. Totodată nu a ezitat să fie critic la adresa lui Cîțu, despre care spune că a privit discuția „superficial”, deși se află într-un impas în legătură cu depunerea proiectului. Termenul limită fiind data de 31 mai.

„A fost o discuție superficială, un pic în caracterizarea actualei guvernări, așa mai de sus, dar s-a finalizat cu o promisiune. Eu rămân același Marcel Ciolacu, un om de bună credință, care am venit astăzi cu credința că vom ieși tot astăzi cu un plan pentru români. Noi am venit să îl ajutăm pe domnul Cîțu să iasă din impas pentru că deja au trimis două planuri pe care Comisia le-a respins”, a spus președintele Partidului Social Democrat.

PNRR, fără coerență, în opinia PSD

De asemenea, Ciolacu a precizat că a primit o promisiune din partea premierului, cu privire la acest Plan Național, pe care, împreună cu specialiștii din PSD să îl poată aprofunda și găsi „mecanismele clare și transparente de acces a acestor bani”. Totodată, consideră că în opinia sa, PNRR-ul expus de coaliție nu are nici coerență, nici viziune clară „a anilor pe care îi trăim în acest moment și a motorului economic din toată Europa.”

Mai mult decât atât, Ciolacu a precizat că este recomandarea Comisiei de a avea acces la informațiile legate de PNRR. „Sperăm să deblocăm acest lucru și să stabilim un calendar. Este o propunere să se facă o entitate care să monitorizeze implementarea PNRR-ului. Am luat act de ceea ce au dânșii în PNRR generic. Așteptăm să primim PNRR-ul și mecanismele transparente. Am asistat cu toții la un efort de centralizare a PNRR nu de descentralizare. Noi venim cu ideea de descentralizare în teritoriu, nu de centralizare în pixul unui ministru, bun sau rău. Ne interesează ca acest PNRR să fie cât mai transparent și mai descentralizat”, a mai spus liderul PSD.

Cîțu se va uita peste propunerile PSD

De partea cealaltă, premierul Cîțu a declarat că se va uita peste propunerile PSD, însă a evitat să dea un răspuns clar cu privire la prezentarea PNRR în Parlament.

„Nu a fost o discuție tensionată. Am luat și propunerile celor de la sindicate, de la patronate și propunerile PSD și ne uităm la ele. Astăzi programul de reforme corectează ceea ce PSD a făcut la guvernare. PNRR este un program al Guvernului. Nu trebuie să meargă în Parlament. A fost prezentat. Vom decide ce vom face miercuri în Parlament, încă nu a avut loc ședința Birourilor Permanente Reunite”, a declarat Florin Cîțu.

Grindeanu, nervos, după declarațiile lui Florin Cîțu

Articolul precedentCristian Popescu Piedone, o vizită surpriză, la ceas aniversar
Articolul următorCaptură record de droguri în România. 1.452 kg de heroină reținute la Constanța