Ioana Mihăilă, propusă oficial de USR PLUS pentru a ocupa „fotoliul” de ministru al Sănătății

USR PLUS pare să se fi hotărât: Ioana Mihăilă, propunerea acestora pentru Ministerul Sănătății. Aceasta a fost votată în unanimitate

Ioana Mihăilă / Foto: G4Media

În urma ședinței pe care USR PLUS a ținut-o astăzi, în interiorul partidului, s-a luat decizia numirii Ioanei Mihăilă, pentru a ocupa locul lăsat liber de Vlad Voiculescu, anunță Digi24. Mihăilă este medic endocrinolog și fost președinte al PLUS Bihor. În trecut, a ocupat funcția de secretar de stat, în perioada mandatului lui Vlad Voiculescu, fiind votată în unanimitate în ședința de azi a partidului. „Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat”, a spus Ioana Mihăilă, potrivit unui comunicat de presă, citat de sursa menționată anterior.

Propunerea USR PLUS, în persoana Ioanei Mihăilă, a fost înaintată premierului Florin Cîțu

Cîțu, aparent mulțumit de noua „Biblie” a coaliției, „care nu aduce nimic nou”

Mai mult, aceasta a declarat că își dorește să rămână consecventă angajamentelor pe care și le-a asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății și să continue acțiunile de refacere a infrastructurii de sănătate, de sprijinire a segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. „Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Reamintim că în cursul serii trecute, coaliția de guvernare a ajuns la un acord, și la propriu, și la figurat, prin care ambele părți se angajează să se respecte reciproc de-acum înainte, prin discutarea în prealabil a deciziilor ce vor fi luate pe viitor, cu amendamentul păstrării în funcție a premierului Florin Cîțu.

Articolul precedentRezultate unui sondaj arată că încălzirea globală este mai nocivă și mai îngrijorătoare decât pandemia
Articolul următorPiatra Neamț votează împotriva suferinței: grădina zoologică va fi transformată în parc
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.