Cîțu, aparent mulțumit de noua „Biblie” a coaliției, „care nu aduce nimic nou”

Premierul susține că „aseară nu s-a discutat Constituţia, nu are sens să vorbim despre aşa ceva, prerogativele rămân aceleași, rămân intacte”

Foto: Facebook Dan Barna

În urma ședinței de aseară, potrivit noului document semnat în interiorul coaliției, prerogativele premierului Florin Cîțu ar urma să treacă prin filtrul colegilor de guvernare, Dan Barna și Kelemen Hunor. Mai mult, Cîțu va trebui să ceară părerea partidului, în cazul în care are intenția de a repeta mișcarea făcută în urmă cu o săptămână, cea prin care l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu nu vede mari schimbări în acest acord

„Sunt mai multe puncte despre cum se face agenda guvernamentală, a coaliției. Rolul este de a face lucrurile să meargă”, a spus astăzi, Florin Cîțu la Senat, citat de Digi24. Cât despre înjumătățirea prerogativelor sale, premierul a declara că „aseară nu s-a discutat Constituţia, nu are sens să vorbim despre aşa ceva, prerogativele rămân aceleași, rămân intacte”, insistând că respectivul document nu ar aduce nimic nou, din punctul acestuia de vedere.

Reacția premierului, după ce Cătălin Drulă l-a numit pe acesta „zombie politic”

Cîțu, sub presiunea noului acord. Obligat de coaliție să se transforme într-un „jucător de echipă”

„Eu am spus cum îi voi revalua pe miniştri. Până la urmă este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii. Nu spun ce discut în privat cu partenerii mei”, a mai spus premierul Florin Cîțu, cel care a evitat, totuși, să răspundă concret întrebărilor presei, ca de fiecare dată, sugerând că presa ar trebui să fie deja obișnuită cu răspunsurile sale.

Reamintim că în cursul serii trecute, premierul a primit vestea că, de acum încolo, va fi nevoit să renunțe la postura de „premier solitar” și să învețe să lucreze în echipă, cu cei doi vicepremieri ai săi, în ciuda prerogativelor constituționale pe care acesta le are. Documentul semnat de coaliție prevede o mai bună colaborare între USR PLUS, PNL și UDMR, pe viitor, prin discutarea deciziilor înainte ca ele să fie luate.

Articolul precedentIncendiu în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina
Articolul următorRezultate unui sondaj arată că încălzirea globală este mai nocivă și mai îngrijorătoare decât pandemia
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.