Piatra Neamț votează împotriva suferinței: grădina zoologică va fi transformată în parc

Locuitorii din Piatra Neamț vor ca animalele chinuite să fie transportate în rezervații, iar în locul grădinii zoologice să fie amenajată o grădină publică

Locuitorii orașului Piatra Neamț au optat pentru eliberarea animalelor din grădina zoologică.

Acestea vor fi transportate în rezervații, unde pot duce un trai normal, fără a fi nevoite să distreze contra unui bilet de intrare.

Spațiul poate fi transformat într-un parc, iar acest lucru poate deveni posibil prin semnarea unei petiții. În momentul de față, există 851 de semnături, iar oameni din întreaga țară au decis să fie parte din schimbare.

Ședința din 22.04.2021 va avea ca scop supunerea spre aprobarea Consiliului Local a propunerii de transformare a grădinii zoologice în grădină publică.

Mai mult, Piatra Neamț devine primul oraș din România ai cărui locuitori se pronunță împotriva cuștilor, împotriva suferinței și împotriva cruzimii.

În locul suferinței și al țipetelor animalelor chinuite, aici ar urma să se audă doar glasul păsărilor și al copiilor care vin la joacă

174 de animale sunt închise, în prezent, în grădina zoologică. Nici unul dintre acestea nu este acasă aici. Şi pare că porumbeii, iepurii şi porcuşorii de guineea au fost aduşi doar ca să umple timpul celor care vin să-i viziteze.

După zeci de ani petrecuţi pe beton, în spaţii total neadecvate nevoilor speciei, 2 urşi şi 1 leu au putut fi transferaţi în rezervaţii care le pot oferi condiţiile de care au nevoie pentru tot restul vieții”, menționează Agent Green.

Doi râși aşteaptă să plece într-un loc cât mai natural și să își trăiască restul vieții în demnitate

Animalele din grădina zoologică sunt folosite cu scopul de a distra: nu sunt ”acasă”, nu sunt fericite și nu sunt subiect de pentru fotografie.

Sunt închise aici pentru a justifica plata unui bilet de intrare. Şi dacă ne gândim că în mediul său natural un râs poate acoperi un teritoriu de peste 260 de km pătraţi, nu e greu să ne dăm seama că locul lui nu este într-o grădină zoologică”, mai explică Agent Green.

Oricine poate ajuta la schimbarea acestui loc trist din Piatra Neamț. De asemenea, spațiul pe care se află construită grădina zoologică a fost destinat, inițial, construirii unui parc numit ”Cozla”.

Parcul poate deveni real cu ajutorul semnăturilor, iar România poate demonstra că nu este o țară crudă, ignorantă sau neimplicată.

Petiția poate fi semnată aici.

Articolul precedentIoana Mihăilă, propusă oficial de USR PLUS pentru a ocupa „fotoliul” de ministru al Sănătății
Articolul următorPasarela Regală din Constanța, „scoasă la lumină”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time