Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat în conferința de presă de astăzi că își dorește ca în cel mai scurt timp să fie luate măsuri concrete pentru repornirea economiei românești. În opinia sa, este nevoie de astfel de măsuri întrucât oamenii au nevoie de siguranță financiară, siguranță financiară ce începe să nu mai fie, din pricina restricțiilor legate de distanțarea socială a oamenilor.

Klaus Iohannis: E încă prea devreme să luăm acum aceste măsuri, vom discuta după 15 mai

„E nevoie de evaluare economică, pentru că vrem repornirea economiei. E important să înțelegem că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine fiecăruia dintre cetățeni. Fiecare va trebui să aibă mai multă grijă de el și de familia sa. E încă prea devreme să luăm acum aceste măsuri, vom discuta după 15 mai. Aceste măsuri vor fi luate de guvernanți, împreună cu mine, vi le vom comunica, și împreună vom trece cu bine de această epidemie”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis, despre planul lui Cercel: Așa ceva nu se va întampla. E inacceptabil.

În ceea ce privește planul lui Adrian Streinu-Cercel, de a izola suplimentar două categorii de vârstă, cuprinse între 40-65 ani și 65+, președintele a dezmințit vehement aceste supoziții, declarând că planul „Vacanța Mare” nu are niciun fel de fundament.

„În niciun caz  măsurile de relaxare nu vor fi anunțare de cineva care vrea să se reprofileze politic. Am avut un exemplu de așa NU de la un institut bine cotat, care spune ce trebuie sa facem. Așa nu se poate. Lucrurile se vor intampla dupa cum spun autoritățile.

E o propunere aberanta carantinarea persoanelor varstnice. Asa ceva nu se va intampla. E inacceptabil. Noi traim intr-o societate libera. NU venim cu asa masuri totalitare. Persoanelor in varsta le spun clar: stati linistiți. Nimeni nu vine să vă propună lucruri inumane”, a spus Klaus Iohannis.

Articolul precedentLiderii clanurilor de petrecăreți au fost arestați preventiv
Articolul următorS.O.S. marinarii blocați în porturi
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.