Liderii adunărilor de petrecăreți au fost arestați preventiv, după cum declară autoritățile. Mai pe larg, deja cunoscutul personaj, Spartacus Idolu Fetelor, cât și ceilalți lideri, Lider Nicușor, Constantin Gigi, Antonio Dincă și Ștefan Stângaciu, au fost ridicați de către forțele de ordine pentru scandalul provocat în comunitățile din care fac parte în prima zi de Paști.

Mai pe larg, este vorba despre un nou tip de pandemie, acela al nerespectării normelor de distanțare socială. Cum mulți dintre cetățenii acestei țării încă nu sunt conștienți de riscurile la care se supun atunci când aleg să încalce prevederile legale, organele de poliție au fost chemate în cursul zilelor trecute în locații ca Rahova sau Săcele, unde ulterior au izbucnit scandaluri ce s-au soldat cu violențe și distrugere de bunuri.

Liderii acestor grupări au fost arestați preventiv, în timp ce două femei, Oradea Badea și Gloria Ion sunt plasate în acest moment sub control judiciar.

De asemenea, polițiștii au început supravegherea din elicopter în zonele cu potențial risc de încălcare a Ordonanțelor Militare.

Traian Berbeceanu: „polițiștii și jandarmii sunt hotărăți și determinați să vă protejeze”

Nu am să vă spun nici cu căt la sută au scăzut infracțiunile sesizate, nici câte amenzi au dat poliția și jandarmeria și nici că se acționează în sistem integrat. Pentru că nu vă interesează.
Am să vă spun însă, simplu, că vom fi intransigenți cu derbedeii, cu cei care sfidând legea ne sfidează pe noi toți.
Am să vă spun, simplu, că polițiștii și jandarmii sunt hotărăți și determinați să vă protejeze, pe voi cei multi, impunând respectarea legii și atunci când huliganii încearcă să provoace dezordine și haos.
Am să vă asigur că forțele de ordine, alea prost echipate, cu logistică necorespunzătoare și fără suficiente materiale de protecție, nu vor face un pas înapoi în a-și face datoria.
Iar „vitejilor” care din spatele tastaturii jignesc în mod ticălos, și „specialiștilor” care ne fac reproșuri și ne dau sfaturi cu privire la modul de intervenție în ceea ce privește conflictele din Hunedoara, Săcele sau București, le spun că tot polițiștii și jandarmii au fost cei care, de îndată, au restabilit ordinea publică. Cu fermitate și profesionalism i-au reținut pe derbedei, chiar dacă în sensul ăsta nu au apărut filmulețe pe net.
Și da, cred că la violență trebuie răspuns cu violență! Proporțional.”, declară Traian Berbeceanu pe contul acestuia de socializare.

Articolul precedentCiolacu spune că PSD a dat zeci de aparate funcționale pentru testarea COVID-19. „Guvernul Orban NU testează”
Articolul următorKlaus Iohannis își dorește măsuri pentru repornirea economiei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.