Mircea Geoană, omul cu numărul doi din cadrul NATO, a făcut o serie de declarații potrivit cărora, o problemă ar putea crea o alta exact atunci când nu ne așteptăm. Fostul candidat la prezidențiale, aproape președinte, însă învins în ultimul moment de Traian Băsescu, susține că o criză sanitară se poate transforma cu foarte mare ușurință într-una de securitate. Oficialii NATO, printre care și Mircea Geoană, se declară îngrijorați și susțin că principala lor misiune este să vegheze, astfel ca un scenariu de acest fel să nu devină realitate.

Mircea Geoană: ”Doamne fereste, dacă picăm amândoi Alianţa este oarecum paralizată”

„Indiferent dacă eşti la conducerea NATO sau dacă eşti un cetăţean care se duce la treabă, prima noastră obligaţie este să ne protejăm colegii, pe cei cu care lucrăm. NATO este la Bruxelles, ca sediu central, dar avem multe alte operaţiuni. (…) La sediul NATO, secretarul general şi cu mine, noi suntem cei doi care avem, prin mandatul Alianţei, dreptul de a conduce. Noi nu avem voie să ne întâlnim unul cu altul de 2-3 săptămâni, suntem pe trasee complet separate.  Când secretarul general Stoltenberg este într-un loc,  eu sunt în altul. Şi invers. Doamne fereste, dacă picăm amândoi Alianţa este oarecum paralizată”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Mircea Geoană.

NATO nu are de gând să închidă ochii

”Altfel, încercăm să ne facem treaba cât mai bine. Ieri am avut o întâlnire a miniştrilor de Apărare din ţările NATO, făcute prin video-conferinţă. (…) Lucrurile funcţionează”, a completat acesta.

Secretarul general adjunct NATO: Gradul nostru de vigilență este la fel de înalt

”Prima noastră misiune este să ţinem un miliard de oameni în pace, în securitate şi să veghem ca o criză masivă şi păcătoasă de tip sanitar să nu se transforme într-o criză de tip securitar. De aceea, gradul nostru de vigilenţă e la fel de înalt, chiar dac intensitatea activităţilor noastre este puţin mai redusă”, a mai declarat Mircea Geoană, într-un final.

Articolul precedentA picat site-ul unde IMM-urile puteau cere ajutor. Ponta: „Agenturili Straine ataca Guvernul PNL – PCR”
Articolul următorMinisterul Finanțelor, prezent și trecut. Teodorovici spune despre Cîțu că este un „habarnist”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.