Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a simțit dator să-și explice acțiunile, asta după ce opinia publică l-a tranșat mai ceva ca pe mielul de Paști în urma declarațiilor potrivit acordului MAI-BOR. De altfel, nu numai opinia publică a ținut să-și manifeste dezacordul, ci și fostul președinte de țară, Traian Băsescu, care, slobod la gură cum îl știm, l-a izbit pe Vela cu toate cuvintele din dotare.

Marcel Vela: am căutat cele mai bune soluții

”Nimic nu este mai important pentru mine, ca om în primul rând, şi mai apoi ca ministru, decât opiniile dumneavoastră, indiferent dacă sunt pozitive sau negative. În toată această perioadă, prin toate măsurile luate alături de colegii mei, nu am vegheat decât asupra unui singur lucru, protejarea dumneavoastră. Nici de această dată nu vom face o excepţie. Îmi doresc să ştiţi că am urmărit presa şi comentariile de pe retelele de socializare cu privire la acordul cu Biserica Ortodoxă Română. Am observat criticile faţa de acest subiect, dar nu am putut să nu observ şi faptul că o parte din partide au speculat politic, sau că un fost lider a folosit cuvinte denigratoare ce nu-i fac cinste, mai ales dacă a ajuns, între timp şi europarlamentar (n.r Traian Băsescu). Nu au căutat altceva decât să facă loc sentimentului de panică şi frică în rândul dumneavoastră, sau au avut dorinţa de a diviza cetăţenii” a scris Marcel Vela, pe Facebook.

De altfel, ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat că ceea ce a spus el inițial ar fi fost interpretat după bunul plac de către cei ce au dorit să lanseze fake news-uri, scoțând din context declarațiile acestuia.

”A te agăţa de acest subiect cu orice preţ, pe fondul unei situaţii de criză, pentru a profita de sentimentul de frică al oamenilor, astfel încât să poţi câştiga capital politic, dupa ce ai pierdut alegerile, nu reprezintă nici solidaritate, nici unitate, nici iubire de patrie, şi mai cu seamă nu dovedeşte faptul că avem un respect unii faţă de ceilalţi, şi că împreună am putea ajunge la cea mai bună decizie. Nu am putut să nu remarc faptul că mesajul meu către dumneavoastră a fost interpretat într-un mod trunchiat, iar din rea voinţă s-a făcut loc ştirilor false şi diverselor analize care nu au făcut altceva decât să inducă în eroare şi să transmită oamenilor sentimentul de nesiguranţă. Întotdeauna am încurajat şi voi încuraja dialogul liber, iar mai presus de acesta voi aprecia părerile exprimate coerent şi voi încerca să fiu un liant între opinii”, a adăugat acesta.

În altă ordine de idei, Vela nu se dezice și afirmă că românii au nevoie să simtă sărbătorile pascale, explicând că singurătatea în aceste momente nu este o soluție, ignorând cu desăvârșire faptul că în momentul de față nu trăim vremuri normale, ci unele excepționale, în care trebuie să facem tot posibilul să avem și anul viitor parte de sărbători pascale, cât și de cei dragi cu care să le petrecem.

”Ce pot să vă spun astăzi este că am căutat cea mai bună soluţie, astfel încât să putem simţi atât cât se poate sărbătoarea Paştelui. Voi aprecia la toti cei care m-au jignit zilele trecute daca nu vor umbri si mai mult cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, dorindu-le şi lor multă, multă sănătate! Dragi prieteni, să putem simţi fizic atât cât se poate acest moment sfânt, iar măcar spiritual să ne unim în rugăciune. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Sărbători cu pace şi sănătate!”, a concluzionat Marcel Vela.

Articolul precedentMarinarii s-au mobilizat și au donat: echipamente moderne antivirus pe litoral
Articolul următorIepurașul a venit la copiii din Centrele Sf. Iosif și „Sfântul Marcellin Champagnat”, precum și la cei aflați în carantină
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.