Sursa foto: Facebook/ Joe Biden

La sfârșitul acestei săptămâni, președintele american Joe Biden va participa la o întâlnire cu liderii Uniunii Europene, aliații NATO și liderii G7 pentru a discuta despre invazia rusească asupra Ucrainei.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a anunțat că întâlnirea va avea loc joi, 24 februarie, iar tema de dezbatere va fi „criza umanitară și a drepturilor omului” în Ucraina.

Biden va călători, la o zi distanță, în Polonia, unde va avea o întâlnire oficială cu președintele Andrzej Duda. De la debutul războiului ruso-ucrainean, peste 2 milioane de refugiați au ajuns în Polonia, informează Digi24.

Joe Biden și pacea mondială

Totodată, astăzi, 21 martie, președintele american va avea o convorbire cu președintele Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, prim-ministrul italian Mario Draghi și premierul britanic Boris Johnson.

Liderii vor discuta despre modul în care statele Occidentale se vor poziționa de acum înainte față de pericolul Rusiei la adresa securității europene.

Reamintim că joi, președintele SUA va participa la un summit de urgență al Alianței Nord-Atlantice, precum și la o reuniune a G7. De asemenea, Biden va fi prezent la un summit al Consiliului European pentru a discuta despre noi sancțiuni la adresa Rusiei și sprijinul umanitar oferit persoanelor afectate de războiul izbucnit în Ucraina.

Duminică, Jen Psaki a dezmințit speculații cu privire la o posibilă vizită a președintelui american în Ucraina.

„Deplasarea se va concentra pe continuarea strângerii rândurilor întregii lumi în sprijinul poporului ucrainean şi împotriva invaziei lui Putin în Ucraina, dar nu există planuri de călătorie în Ucraina”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Cu toate acestea, fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a precizat că Joe Biden ar trebui să vizite Ucraina, dacă tot se află în Europa.

”De ce nu – foarte bun prieten al meu, foarte bun prieten al Ucrainei, Joe Biden (…) – de ce nu vine să ne viziteze aici, săptămâna viitoare, ca simbol al solidarităţii?”, a declarat, sâmbătă, fostul președinte. Totodată, acesta a mai spus că Ucraina luptă pentru libertate și democrație, pentru „securitatea europeană și cea globală.”

Fără produse de lux venite din Rusia: Statele Unite interzic importurile de vodcă şi caviar

Articolul precedentNegocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, la Ierusalim. Zelenski: „Acesta este locul potrivit”
Articolul următorSlovenia a anunțat revenirea diplomaților în Kiev
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.